Ana SayfaKulisÇok bilmişlere inşaat işçisinden borsa dersi---

Çok bilmişlere inşaat işçisinden borsa dersi

5 / 7
Çok bilmişlere inşaat işçisinden borsa dersi
03 Şubat 2014 - 13:46 www.borsagundem.com

AYDA BANA 5 BİN LİRA KALIYORSA YARISINI HİSSE SENEDİNE YATIRIYORUM
-Bu işi hiç bilmeden girip, “Para kaybettim” diyerek bu sektörden çıkıp gidiyor insanlar. Ama senin gibi kaybedip, “Bu işi daha iyi, doğru nasıl yaparım?” diye araştıran insan sayısı çok az ülkemizde. Ve sen bunu başaranlardan birisin. Arkadaşlarınla, çevrendekilerle, bu işin sırrını, bu eğitim programını paylaşıyor musunuz?
Mesut Çelik -
Tabi ki anlatıyorum, eğitimsiz hiçbir şey olmuyor. Eğitimsiz olmuyor, fakat bu tür bir eğitim de Türkiye’de yok bildiğim kadarı ile. Bu şekilde bir eğitim almak istiyordum ama bulamamıştım. Ancak Borsa Okulu’nu görünce fırsatı kaçırmak istemedim, geçen sene katılacaktım olmadı, ben de bu sene katıldım.

-Büyük paralar yatırıyor musunuz borsaya? 100 bin liran var mesela, tamamını borsaya mı yatırıyorsunuz? Bir kısmını hisse, bir kısmını döviz şeklinde riskleri dağıtıyor musunuz?
Mesut Çelik -
Tamamını borsaya yatırmıyorum. Ayda bana 5 bin lira kalıyorsa, yarısını hisse senedine yatırıyorum, diğer yarısını döviz yapıyorum veya altın yapıyorum. Bana para lazım olmazsa direkt hisse senedine yatırıyorum.

-Her seferinde aldığınız hisseler değişiyor mu? Yoksa hep aynı hisseye mi yatırım yapıyorsunuz?
Mesut Çelik –
Değişiyor… Her birikimde farklı hisseye yatırıyorum. Bu zaman kadar bu şekilde yapıyordum. Bu okula gelmeden fiyat hareketlerine bakıyordum. Nereye kadar çıkabilir, nereye kadar inebilir, bunlara bakıyordum. En fazla 10’a kadar çıkar en fazla 5’e kadar iner buna bakıyordum, ortalarda yakalamaya çalışıyordum. Kazandım, kazanmadım değil, kazanıyordum fiyat farklarından ama genelde kaybediyordum çünkü, ezbere oynuyordum.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsavirus14 Şubat 2014 13:31

    erhan açıkgöz kardeşim bilanço analizlerini çok beğeniyorum devam etmeni dilerim. konu hakkında ise yorumumu daha evvel belirtmiştim.

  • erhan06 Şubat 2014 23:39

    İnsanları küçük görüyorsunuz hemde çok küçük kendi yapamadıgınız şeylerle insanlarla dalga geçiyorsunuz. Reklam kokan hareketmişte ıbıkmısta zıbıkmısta. Sen çokmu iyi biliyorsun bu işi şu an buraya gelip küçümsüyorsun insanları yarın burgun yaptıgı yatırımlarla çok daha iyi yerlere gelecek insanın kendini geliştirmesinden guzel bırsey varmı. sizin gözünüz kör kardesım Buraya tüm olumsuz yorum yazanlara sesleniyorum hiçbiriniz bilanco nedir bilmiyorsunuz körü körüne hisse alıyor satıyorsunuz bakın BİMASA 8 yılda 21 kat kazandırmıs bırde buraya gelip utanmadan yok görrürüz kazıklandınız yoksa donunu alırlar patronlar soyle eder boyle eder diyorsunuz. patronun adam olmadıgı bir şirkete ortak oluyorsun. Birde buraya gelmiş eğitim alan insanlara laf ediyorsunuz kafanızmı güzel [email protected]

  • işcisin işci kal.06 Şubat 2014 16:08

    işçi kardeş sen paryı arif emmiye verdin o da karşılığında sana bilgisini verdi.sonuc son kazığı yedin şimdi sıra borsada.en iyisi işcisin sen işci kal

  • hasan patriot04 Şubat 2014 23:15

    ımkb başkanıda çok büyük fon gelecek demişti.tersi oldu fon çıktı.

  • hasan patriot04 Şubat 2014 23:14

    yanlış haber olmalı.

  • DOST ACI SÖYLER04 Şubat 2014 13:27

    HAHAH SİZN YETİŞTİRDİĞİNİZ YATRIMCILAR YERLER YAVVV. VALLA SİZE BU PİYASADA PATRONLAR HİSSELERİNİ ÖYLE OKUTURLAR Kİ SASARSIN.. BİST TE YATIRIM OLMAZ NEDENİ BASİT PATRON BORSADA TÜM HİSSELERİNİ SATSA YİNEDE PATRON ULAN BU NASIL OLUYOR BÖYLE TAM MUZ CUMHURİYETİNE YAKIŞIR MUZ BORSASI

  • HASAN 04 Şubat 2014 12:48

    ARKADAŞLAR BEN DE İŞLEMİ İNTERNETTEN YAPIYORUM AMA ARACI KURUM BENDEN KOMİSYON ALIYOR BU ADAMDAN ALMIYORMUŞ BENMİ HATALIYIM YADA RÖPÖRTAJI YAPANIN GÖZÜNDEN Mİ KAÇMIŞ BU BU KONUDA BİLELİM YANİ ADAM 2 GÜNLÜK BORSACI KOMİSYON VERMİYOR BU BİLE KAZANMAYA BAŞLADIĞININ GÖSTERGESİ ANLADINIZ SİZ ONU

  • BORSACI04 Şubat 2014 11:03

    Peki kazanıyormusun?

  • Esas Amale04 Şubat 2014 09:06

    Yaaa cok güldüm... yani borsayı hemen 3 günde öğrenmiş mi? biz yıllardır uğraşıyoruz sanırım biz ameleyiz :) reklam kokan cümleler.

  • borsavirus04 Şubat 2014 08:47

    al biriktir unut yaptığı için uzun vadede sürekli temettü geliri sahibi erken emekli olacak bir aday...Allah c.c. ömür verirse 5-6 sene sonra emekli olur bu azimle. sabırla, keyifle, zevkle hisse biriktiren her zaman kazanır. tabi kubidik şirketleri değil.

  • DEMİR04 Şubat 2014 00:05

    ÇOK SÜRMEZ TEKRAR AMELELİGE GEÇİŞİ ARKADAŞIN

  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL03 Şubat 2014 22:43

    dikkat et sonun , Mesudiye'li Mesut gibi olmasın Mesut kardeş.

  • dd03 Şubat 2014 22:42

    ya çok güldüm be :)

  • varol03 Şubat 2014 17:36

    yaw arkadas bi de su Taksici vardiya hani imkb baskani bi tüyo vermisti... bi de onu ara bul, onada danis bakalim...

  • URFALILAR ÖLMEZ03 Şubat 2014 14:11

    İBRAHİM TATLISES DE AMELEYDİ AMA ADAM OLDU. NE DE OLSA URFALIYDI. ADAM GİBİ ADAMLARIN MEMLEKETİ