Ana SayfaPiyasaDalgalı ortam yabancıları BİST'ten uzaklaştırdı---

Dalgalı ortam yabancıları BİST'ten uzaklaştırdı

3 / 6
Dalgalı ortam yabancıları BİST'ten uzaklaştırdı
13 Temmuz 2015 - 12:24 www.borsagundem.com

VOLATİLİTE VURDU

Tabloya baktığımızda yabancı yatırımcının en çok tercih ettikleri sektörlerin başında sanayi şirketleri ve holdinglerin geldiği görülüyor. Çıkışlarda ise bankaların ağırlığı söz konusu.
Burgan Yatırım Finansal Danışmanlık Müdür Yardımcısı Murat Akyol, TCMB'nin para politikasına ilişkin belirsizliklerin ve TL'deki volatilitenin yabancı yatırımcıların kararında etkili olduğunu söylüyor. Akyol, sert fiyat hareketlerinin görülmesi nedeniyle volatilitenin yüksek seyretmesinin, uzun vadeli yatırım yapan yabancıların geleceğe ilişkin net öngörülerde bulunmasına fırsat vermediğini belirtiyor. Murat Akyol, "Bu da TL'ye dayalı bir varlığa yatırım yapmanın cazibesini azalttığı için yabancıların güçlü pozisyon almalarını zorlaştıran bir unsur olarak çalışıyor" diyor.
Murat Akyol, kapasite artırım ve genişleme planlarını yakın dönemde tamamlamış ve önümüzdeki birkaç yıl içinde serbest nakit akışında iyileştirmeler vaat eden şirketlerin daha çok tercih edilebileceğini kaydediyor. Diğer taraftan TL'nin istikrarlı bir görünüme kavuşması ve Yunanistan krizinin sona ermesi de risk iştahının şekillenmesinde önemli rol oynayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)