Ana SayfaHisse Öneri ListesiDalgalı piyasada öne çıkan 9 hisse---

Dalgalı piyasada öne çıkan 9 hisse

1 / 12
Dalgalı piyasada öne çıkan 9 hisse
09 Şubat 2015 - 11:40 www.borsagundem.com

Piyasalar dolar ve faizdeki gelişmelere bağlı olarak dalgalı seyrediyor. Analistler bu dönemde karını yıldan yıla artıran, iç ve dış konjonktürdeki gelişmelere uyum sağlayacak, döviz geliri olan, borçluluk sorunu olmayan şirket hisselerini öneriyor...

Son günlerde gündemi en çok meşgul eden konuların başında şüphesiz faiz indirimi ve dolardaki hızlı yükseliş geliyor. Bir süredir hızlı ve agresif hareket eden faiz ve dolar, Borsa İstanbul (BIST-100) üzerinde de etkili oluyor. Faizlerdeki düşüş, borsada banka hisselerini olumsuz etkilerken sınai endeksinin ise banka¬lara göre daha sağlam durduğu görülüyor. Analistlere göre, dolar kuru ve faizlerdeki hareketler, hatta beklentiler, BIST-100 üzerinde etkili olmaya devam edecek.

Önümüzdeki dönemde de kurdaki yükselişin ihracat yapan firmalara olumlu yansıması, döviz borcu olan şirketlerin ise bu durumdan negatif etkilenmesi bekleniyor. İhracatta özellikle dolar getirişi elde eden şirketlere dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan analistler, gıda ve perakende hisselerinin de defansif olmalarından dolayı dalgalı piyasalarda tercih edilebileceğini savunuyor, öte yandan hem mevsimsellik etkisi, hem de ihracatçı olmaları nedeniyle gübre hisselerinin izlenebileceği de hatırlatılıyor.

Analistlerin piyasaların dalgalı dönemleri için önerdikleri bir başka sektör ise cam. Bu sektörün döviz pozisyonunun artıda olması nedeniyle defansif hisse kategorisine alınabileceğini söyleyen analistler, petroldeki düşüşün ise Tüpraş'ın gelirlerinde azalmaya yol açarken havacılık ve ulaştırma sektöründeki maliyetleri düşürdüğüne dikkat çekiyor. Analistler, bu sebeple havacılık ve ulaştırma sektörlerinin de izlenmesinden yana.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)