Ana SayfaHisse Öneri ListesiDalgalı piyasada öne çıkan 9 hisse---

Dalgalı piyasada öne çıkan 9 hisse

3 / 12
Dalgalı piyasada öne çıkan 9 hisse
09 Şubat 2015 - 11:40 www.borsagundem.com

"RİSKTEN KORUNMA DÖNEMİ"

Yatırımcıların dalgalı dönemlerde hisse portföyünde seçici davranarak kendilerine has hikayesi olan hisselere yönelmesi gerektiğini belirten ALB Menkul Değerler Analisti Enver Erkan ise, "Bu dönemler riskten kaçınma dönemleridir. Dolayısıyla yatırımcılar yüksek getiri hedeflememeli, defansif hisselere yönelmeli. Karını yıldan yıla artıran, iç ve dış konjonktürde oluşan hikayeye uyum sağlayacak, döviz geliri olan, borçluluk sorunu olmayan şirket hisseleri değerlendirilmeli" diyor.

"DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞE DİKKAT"

Gelirleri, giderleri ve borcu döviz cinsinden olan şirketlerin, döviz piyasasında olan gelişmelerden daha çok etkilendiğini söyleyen Meksa Yatırım Menkul Değerler Analisti Barkın Yalçın da dövizin yükseldiği bir ortamda, giderleri döviz cinsinden olan şirketlerin maliyetlerinin artacağına dikkat çekiyor. Yüksek oranda döviz borcu olan şirketlerin dövizin yükselişinden finansal zarar yazacağını düşünen Yalçın, yatırımcılara bunlara dikkat etmelerini öneriyor.

ABD ekonomisinin toparlanması ve FED'in faiz artırım sürecine girecek olmasını, doları kuvvetlendiren bir faktör olarak gören Yalçın, "Öte yandan faizlerin önümüzdeki dönemde indirilme ihtimali, TL'nin değer kaybına yol açıyor. Yatırımcılar bu ortamda dövizdeki yükselişten daha az etkilenebilecek şirketleri seçebilirler" yorumunu yapıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)