Ana SayfaPiyasaDanışman uyarısı: Bu 16 şirkete dikkat!---

Danışman uyarısı: Bu 16 şirkete dikkat!

1 / 6
Danışman uyarısı:  Bu 16 şirkete dikkat!
16 Ocak 2017 - 13:49 www.borsagundem.com

Hisse senetleri borsada işlem gören şirketlerin yılsonu bilançolarım açıklama tarihleri yaklaşıyor. Şirketler 2016 son çeyrek finansal sonuçlarını KAP'ta yayınlanan son gönderim tarihlerine kadar göndermek durumunda. Bu kapsamda şirketler ve bankalar konsolide olmayan bilançolarım 1 Mart 2017, konsolide bilançoları ise 13 Mart 2017 tarihine kadar göndermiş olacak. Borsada ise her bilanço döneminde olduğu gibi bu kapsamda beklentiler satın almıyor.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın TL'deki zayıflığa müdahale etmek amacı ile öncelikle borçlanma limitini düşürmesi ve zorunlu karşılıklar oranlarında 50 baz puanlık indirime gitmesi ve ardından 1 hafta vade ile açtığı repo ihalesini açmama kararı alması piyasa faizlerini ve risk primini aşağı çekti. Ve borsa yükseliş trendine girdi. Bankacılık endeksi de bu yükselişte aktif rol oynadı. Analistler söz konusu gelişmenin de etkisi ile borsada önümüzdeki günlerde bilanço beklentilerine paralel yükselişlerin daha da etkili olabileceği görüşünde. Uzmanlar yılın son çeyreğine ilişkin bilançolardan en önemli değişkenin döviz kuru ve enflasyon beklentileri olacağına dikkat çekiyor. Bu kapsamda da beyaz eşya, dayanıklı tüketim malı, otomotiv, otomotiv yan sanayi, tekstil, cam, çimento, petrokimya, demir/çelik, bankacılık, GYO ve yazılım gibi sektörlerin olumlu etkilenmesi bekleniyor.

Buna karşılık özellikle döviz açık pozisyonu oldukça yüksek olan ve yıl içerisinde turizm sektörünün yaşamış olduğu sıkıntıların da negatif yönde etkilediği bilgisayar, cep telefonu, elektronik eşya, ithal otomobil, havacılık, turizm, perakendecilik, telekomünikasyon ve sanayinin bazı alt sektörleri ile beraber artan piyasa faizleri ile maliyetler çerçevesinde faize duyarlı sektörler açısından da endişeleri bulunduğunu belirtiyor. Sektör temsilcileri ise kuvvetli bilanço beklentisine sahip ve "al" veren hisselere dikkat çekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan16 Ocak 2017 20:14

    thy nın 20.milyar döviz açık posizyonu var, ayrıca son çeyrek ölü sezon nasıl olumlu oluyor daha gecen hafta olumsuz, görüş negatif raporlar yayınladılar. her kafadan bir seyler

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM16 Ocak 2017 19:47

    BENDENDE BİR TAHMİN TAV = 19.000 ve ÇELEBİ = 28.000-30.000 kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.İYİ KALPLİ İNSANLARA BOL KAZANÇ.

  • Bika16 Ocak 2017 19:19

    Son çeyrekte döviz açık pozisyonu olmayanlar ve ihracatçı şirketler olumlu etkilenecek.

  • hani alcar,hani algyo16 Ocak 2017 18:53

    hani alcar,hani algyo

  • kutini16 Ocak 2017 16:05

    pegyo dikkat uçuyoruz

  • Yorumspor16 Ocak 2017 14:26

    Buradaki yoruma aynen katılıyorum. Uzun süredir, elinde döviz pozisyonu olan şirketlere yatırım yapılmasının mantıklı olacağını söylüyorum.