Ana SayfaPiyasaDava hakkı kağıt üzerinde kalıyor---

Dava hakkı kağıt üzerinde kalıyor

1 / 11
Dava hakkı kağıt üzerinde kalıyor
21 Mayıs 2014 - 14:11 www.borsagundem.com

KAYDA DEĞER BİR FALİYETİ YOK

SORU- Ericom’un tam bir haftadır tahtası kapalı. Şirket bir haftadır mali tabloları göndermiyor, açıklama da yapmıyor. Telefonlarını açan da yok. Battı mı, ne oldu? Bilgi verebilir misiniz?
Mehmet Mulcar

CEVAP- Ericom Telekomünikasyon’un bilanço verilerine göre batma durumu söz konusu değil. Ancak şirketin kayda değer bir faaliyetinin olduğunu söylemek de zor. Zira 5,5 milyon TL sermayesi olan bir firmanın geçtiğimiz yıl gerçekleştirmiş olduğu brüt satış tutarı 2,1 milyon TL. Bu durum ciddi bir faaliyetinin olmadığı şeklinde yorumlanmasına neden olmakta. Diğer taraftan firmanın son iki faaliyet yılında zarar ettiğini de hatırlatmak isteriz. Düşük satış geliri ve oluşan zarar firmayı riskli kılmakta. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin süresi geçtiği halde 2014 yılına ait ilk çeyrek bilançosunu açıklamaması yatırımcının nezdinde soru işaretleri oluşmasını haklı kılmakta. Bugüne kadar bilançonun açıklanmamasıyla ilgili kamuya bilgi verilmemesi ise şüphelerin ciddi boyuta çıkmasına neden olmakta. Şirket son olarak geçtiğimiz Nisan ayında merkezini Kahramanmaraş’tan Ankara’ya aldığını duyurdu. Bu nakille ilgili gerekçe de yatırımcıyla paylaşılmadı. Gereksiz yere riske girmemenizi öneririz.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Kulaç21 Mayıs 2014 15:53

    Bilici Yatırım hisselerinde mağduriyetin giderilmesi, zararımızın karşılanması için “toplu dava açma hakkını” kullanmak isteyenlerden biri de benim. Eğer mağdurlar arasında böylesi bir girişimde bulunacak olanlar varsa beni de bilgilendirirse sevinirim.