Ana SayfaPiyasaDava hakkı kağıt üzerinde kalıyor---

Dava hakkı kağıt üzerinde kalıyor

2 / 11
Dava hakkı kağıt üzerinde kalıyor
21 Mayıs 2014 - 14:11 www.borsagundem.com

​YABANCI ALIMI FİYATI YÜKSELTTİ

SORU-
Tekstilbank hissesinde çağrı fiyatı belirlenecekmiş. Ben bu çağrı fiyatına uymazsam, yani hissemi çağrı fiyatından vermezsem beni kottan çıkarabilirler mi? Çıkarırlarsa bendeki hisseler ne olur?
Ramazan

CEVAP- Tekstilbank’ın sermayesinin yüzde 75,5’i GSD Holding’in elinde bulunuyor. GSD Holding uzun süredir sahip olduğu bu hisseleri satmak istiyordu. Son olarak geçtiğimiz Nisan ayı sonunda yaptığı açıklama ile Çinli ICBC ile satış konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. Taraflar satış bedeli konusunda 668,8 milyon TL’ye anlaştı. Bedel ise ödeme tarihinde dolar cinsinden yerine getirilecek. Öte yandan büyük ortak satışı Genel Kurul’da ortakların onayına sunacak. Haziran 2014’e kadar Genel Kurul’un toplanması bekleniyor. Genel Kurul’da satışın onaylanması halinde zorunlu çağrı gündeme gelmeyecektir. Ancak satışa muhalif olan ve bu durumu tutanağa şerh düşenlerin paylarını satma hakkı gündeme gelebilecektir. Öte yandan basında yer alan haberlere göre alıcı ICBC’nin de çağrıda bulunma ihtimali bulunuyor. Genel Kurul’da satışın onaylanması halinde zorunlu çağrı gündeme gelmese de alıcının çağrıda bulunma düşüncesi olduğu belirtilmekte. Hissedarların ise her ne olursa olsun ister zorunlu ister gönüllü çağrı olsun yapılacak çağrıya uyma zorunluluğu bulunmuyor. İstememesi halinde elindeki hisseleri satma zorunluluğu bulunmuyor. Satmadığı için hisselerinin kottan çıkarılması da düşünülemez. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat hareketine bakıldığındaysa satış haberinin ardından yükseldiği gözlenmekte. Bunun nedeni ise satış bedelinin hissenin işlem gördüğü fiyatın üstünde olması.    

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Kulaç21 Mayıs 2014 15:53

    Bilici Yatırım hisselerinde mağduriyetin giderilmesi, zararımızın karşılanması için “toplu dava açma hakkını” kullanmak isteyenlerden biri de benim. Eğer mağdurlar arasında böylesi bir girişimde bulunacak olanlar varsa beni de bilgilendirirse sevinirim.