Ana SayfaPiyasaDava hakkı kağıt üzerinde kalıyor---

Dava hakkı kağıt üzerinde kalıyor

5 / 11
Dava hakkı kağıt üzerinde kalıyor
21 Mayıs 2014 - 14:11 www.borsagundem.com

DAHA DA DÜŞEBİLİR

SORU- Aksel Enerji’yi nasıl oluyor da VBG Holding satar. Daha yeni 4.50 ortalama ile almıştı. Üstelik 2.50 liradan satıyor? Buna nasıl izin veriyorlar?
Haldun Çoban

CEVAP-Eğer borsada bir firma faaliyetleri ile değil fiyat hareketleri ile gündemde kalıyorsa bu noktada yatırımcıların dikkatli olmasını tavsiye ederiz. Bunun temel nedeni ise faaliyetleri ile gündemde olmayan şirketin söylentilerle, spekülatif gerekçelerle gündemde yer edineceğidir. Böylesi bir gündem ise kuşkusuz suni olacaktır. Hissedeki iniş çıkış temelsiz yapı üzerinde gerçekleşecektir. Hal böyle olunca o hissenin bir anda yükselmesi ya da düşmesi sıklıkla söz konusu olabilmekte. Faaliyetleri ile gündemde olan firmaların ise böylesi bir sorunu yoktur. Şirketin başarısına bağlı olarak hissenin değeri yükselecek ya da düşecektir. Her iki denge arasında bir uyumsuzluk olsa da bir süre sonra bu uyumsuzluk kaybolacaktır.
Aksel Enerji’ye de bu bakış açısı ile bakmak gerekiyor. Şirket faaliyetlerinden ziyade hissedeki ortak alım satımları ya da iniş çıkışları ile gündemde yer bulmakta. Geçtiğimiz Nisan ayında Şirketteki payı yüzde 60’ın üzerinde olan VBG Holding’in gerçekleşen satışların ardından payı yüzde 11,25’e kadar geriledi. Yüksekten alıp düşüğe satmanın kuşkusuz ticari bir izahı olamaz. Ancak daha da düşme olasılığı bu satışın nedeni olabileceğini göz ardı etmemek gerekiyor. Düşüşe rağmen mali açıdan hissenin fiyatının hâlâ yüksek olduğunu hatırlatmak isteriz. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Kulaç21 Mayıs 2014 15:53

    Bilici Yatırım hisselerinde mağduriyetin giderilmesi, zararımızın karşılanması için “toplu dava açma hakkını” kullanmak isteyenlerden biri de benim. Eğer mağdurlar arasında böylesi bir girişimde bulunacak olanlar varsa beni de bilgilendirirse sevinirim.