Ana SayfaPiyasaDerimod ve Kiler GYO sorusu---

Derimod ve Kiler GYO sorusu

2 / 2
Derimod ve Kiler GYO sorusu
06 Şubat 2018 - 08:24 www.borsagundem.com

UZUN VADEDE KAZANDIRMADI

SORU (2) - KLGYO’nun fiyatını nasıl buluyorsunuz? Bu fiyatlarda tutunur mu? Yukarı çıkma ihtimalini görüyor musunuz? Bilgi için şimdiden teşekkürler.  

Metin Kaba

CEVAP - Kiler GYO, Eylül 2017’de en yüksek 5,58 TL’yi test ettikten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Halihazırda hisse, son iki ayda oluşturduğu destek seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. 5 Şubat 2018 günü ise kapanışını 3,57 TL’den gerçekleştirdi. Alıcıların güçlenmemesi halinde hissenin 3,50 TL’nin üzerinde tutunma çabası zayıflayarak daha da aşağıya kayabilecektir. Mevcut fiyatın, Nisan 2014’deki düzeltilmiş verilerle ilk açılış fiyatı olan 4,73 TL’nin gerisinde bulunması ise uzun vadeli yatırımda bulunanlar açısından zarar anlamına geliyor. Genel olarak uzun vadede yatırımcısına kazandırmayan gayrimenkul yatırım ortaklıkları gibi Kiler GYO da kazandırmadı. Bunda şirketin kârında belli bir istikrarın olmamasının etkisi bulunuyor. 2016 faaliyet döneminde kârını düşüren şirket, açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosunda ise abartı bir dönem kârı açıkladı. Bu durum göz önüne alındığında yıl sonunda da kârını artırmış olduğunu girebileceğiz. Ancak söz konusu olumlu gelişmenin 2018 yılında da devam edeceği anlamına gelmiyor. Bu da ister istemez yatırımcıların hisseye mesafeli bir yaklaşımda bulunmasına yol açarken hissenin fiyat hareketinin de güçlü şekilde çıkışa yönelmesine mani oluyor. 

Hisseye ait fiyat kazanç oranının sektörün altında bulunması ise fazla anlamlı bulunmamalı. Zira şirketin kâr açıkladığı son iki yılda oluşan f/k oranı, sektör ortalamasının altında kalmakta. Aynı şekilde piyasa defter değeri de sektör ortalamasının altında yer alıyor. Mevcut veriler karşısında daha güçlü şirketlerin takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)