Ana SayfaPiyasaİşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler---

İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler

1 / 8
İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler
01 Ağustos 2017 - 08:24 www.borsagundem.com

Endeks için öncelikle 110-112 bin seviyeleri öngörülüyor. Analistlerin bir bölümü ise 120-125 bin gibi seviyeler için bilançoların desteklenmesi gerektiğini, açıklanan bilançoların şirketlerin hedef fiyatlarını yukarı yönlü revize edecek kadar güçlü olması durumunda bu seviyelerin mümkün olacağını belirtiyor.

Borsada endeks 110 binleri zorluyor. Borsa İstanbul'un halen küresel borsalar içerisinde en ucuzlardan biri olduğunu ancak son 1 yıl içerisinde de en iyi performans gösterenlerin başında geldiğini belirten uzmanlar arasında, 120-125 binler konuşuluyor. Açıklanmaya başlanan yılın ilk yarısına yönelik bilançoların etkisinin yanı sıra yükselişi destekleyecek birçok olumlu verinin olduğunu belirten analistler ancak risklerin de güz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Genel olarak daha yatay bir bant hareketinin bundan sonra hakim olması beklenirken endeks için bu kapsamda öncelikle 110-112 bin seviyeleri öngörülüyor. Analistlerin bir bölümü ise 120-125 bin gibi seviyeler için bilançoların desteklenmesi gerektiğini, açıklanan bilançoların şirketlerin hedef fiyatlarını yukarı yönlü revize edecek kadar güçlü olması durumunda bu seviyelerin mümkün olacağını belirtiyorlar. 

Ancak küresel hisse senedi piyasalarındaki olumlu hava devam ettiği ve endeksin yurtdışı piyasalara göre çarpanlar bazında iskontolu olduğu göz önünde bulundurulduğunda, borsada alım yapmak için hala fırsatlar olduğu da belirtiliyor. Hatta analistler bu kapsamda BİST-100'ün zirvesini gördüğünü söylemenin şimdilik pek mümkün olmadığını söylüyorlar. Uzmanlar bu kapsamda stop-loss’un ve hisse seçiminin önemini de hatırlatarak 29 hisseye dikkat çekiyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih01 Ağustos 2017 15:23

    ne yazıkki tvf o güveni k.yatıırmcıya veremedi..ben kendi payıma asla güvenemiyorum..endeksin kaç olduğu önemli değili...bir güven timi lazım..siyaset dünyası bunu incelemeli.. bakın bugün varlık fonu şirketleri vuruyor borsayı..**tamam çıkartma ama neden vuruyorsun..zaten güven yarım şimdi hiç kalmayacak..

  • koray01 Ağustos 2017 11:56

    endeksi, tvf çıkartıyor. piyasalar düşmesin pembe tablo görüntüsüne devam demek için. yoksa hiç bir yatırımcı bu havada almaz, şişmiş borsaya girmez

  • mali01 Ağustos 2017 11:47

    Bu hisselerin tamamına yakını yabancıların elinde. Bu nedenle yabancılar ne isterlerse o olur. Yerliye de dalından düşen armutları devşirmek kalacak, onun da yarısı sağlam yarısı kurtlu olur.

  • mete01 Ağustos 2017 11:16

    ağustos ortalamaları ekside. ağustosu 102 yada 104 bin kapatırıs