Ana SayfaPiyasaİşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler---

İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler

2 / 8
İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler
01 Ağustos 2017 - 08:24 www.borsagundem.com

"103 BİN ÖNEMLİ"

Gedik Yatırım Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Onurcan Bal, yılbaşından bu yana devam eden yükseliş trendi bozulmadığı, küresel piyasalardaki olumlu hava korunduğu sürece çarpanlar bazında iskontolu olan BİST-100'deki yükselişlerin devam edebileceğini düşünüyor. Bal, KGF etkisi ve devam eden teşvikler, bunun yanında TCMB'nin sıkı duruşunu koruması, güçlü gelen büyüme verisi gibi etkenler ile endeksteki olumlu havanın ve güçlü momentumun korunabileceğini yineliyor. Ancak ülkeler bazında biriken risklerin küresel piyasalarda fiyatlanmadığı ve oldukça iyimser olan küresel hisse senedi piyasalarında yaşanabilecek satışların endeks üzerinde etkili olabileceğinin göz önünde bulundurulmasını öneriyor. Özetle endeksteki güçlü momentimi devam ettiği sürece endekste 110 binli seviyelerin kısa vadede konuşulmaya devam ettiği ancak yaşanabilecek düzeltmelerde ise yükseliş trendinin destek noktası olan 103.000 civarının önemli olduğunu düşünüyor. 

"RİSKLER DE VAR" 

Endeksin tarihsel ve yurtdışı çarpanlar bazında iskontosunun devam etmesi, yılbaşından bu yana devam eden güçlü yükseliş trendinin teknik alımları desteklemesi, TCMB'nin sıkı duruşu ve kur tarafındaki yüksek volatilitenin son bularak TL'nin kayıplarını bir miktar geri alması, Kredi Garanti Fonu'nun desteği ile artan kredi hacmi, sektörel bazlı verilen destek ve teşviklerin devam etmesi, güçlü gelen büyüme rakamları ve devam edeceğine yönelik beklentiler, ikinci çeyrek finansal sonuçlarına yönelik güçlü kâr beklentileri ile küresel piyasaların tarihi zirvelerine yakın seyri sürdürmesi ve olumlu havanın genel olarak devam etmesini yükseliş için önemli gelişmeler olarak değerlendiriyor. 

Ancak özellikle son dönemde Almanya ile ilgili gerilen ilişkilerin ekonomiye yansıması ve karşılıklı olarak yaptırımların uygulanmasını piyasanın önünde bir engel olacağını düşünüyor. Yine Gümrük Birliği'nin yenilenmesine yönelik sürecin aksamasını da yükselişin önünde önemli bir engel olarak gören Bal şu değerlendirmeyi yapıyor: 

"Piyasanın önünde yükseliş için önemli veriler var ancak Trump-Rusya soruşturmasına yönelik süreçte küresel risk iştahım bozacak gelişmelerin yaşanması, Fed veya ECB politikalarında hızlı bir sıkılaşma sürecine girilmesi, Suriye tarafındaki gelişmeler ve Kuzey Kore-ABD arasında gerginliğin tırmanması piyasayı olumsuz etkileyebilir. Yatırımcılar bu gelişmeleri de yakından takip etmeli." 

Bal'a göre küresel hisse senedi piyasalarındaki olumlu hava devam ettiği ve endeksin yurtdışı piyasalara göre çarpanlar bazında iskontolu olduğu göz önünde bulundurulduğunda, borsada alım yapmak için henüz geç değil. BİST-100'ün de zirvesini gördüğü söylenemez. Profesyonel destek alarak endeksteki güçlü momentum korunduğu sürece alım denenebilir ancak gerçekleştirilecek alımlarda mutlaka bir stop loss seviyesi belirlenmeli. 

Bu kapsamda 2017 ikinci çeyrek finansal sonuç açıklama döneminin içerisinde bulunduğumuz bu dönemde güçlü kar artışı beklentileri olan şirketlere yönelik pozisyon alınabilir. Ya da endeksteki yükselişlere öncülük edebilecek hisseler portföye dahil edilebilir. Yatırım yapmak isteyen ancak mevcut seviyeleri riskli gören yatırımcıların da portföylerinin bir bölümü ile hisse senedi piyasalarına girebileceklerini ancak endeksle korelasyonu daha düşük (betası düşük) hisselerden de bir portföy oluşturabileceklerini, böylece endeksteki güçlü trendden faydalanabileceklerini ifade ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih01 Ağustos 2017 15:23

    ne yazıkki tvf o güveni k.yatıırmcıya veremedi..ben kendi payıma asla güvenemiyorum..endeksin kaç olduğu önemli değili...bir güven timi lazım..siyaset dünyası bunu incelemeli.. bakın bugün varlık fonu şirketleri vuruyor borsayı..**tamam çıkartma ama neden vuruyorsun..zaten güven yarım şimdi hiç kalmayacak..

  • koray01 Ağustos 2017 11:56

    endeksi, tvf çıkartıyor. piyasalar düşmesin pembe tablo görüntüsüne devam demek için. yoksa hiç bir yatırımcı bu havada almaz, şişmiş borsaya girmez

  • mali01 Ağustos 2017 11:47

    Bu hisselerin tamamına yakını yabancıların elinde. Bu nedenle yabancılar ne isterlerse o olur. Yerliye de dalından düşen armutları devşirmek kalacak, onun da yarısı sağlam yarısı kurtlu olur.

  • mete01 Ağustos 2017 11:16

    ağustos ortalamaları ekside. ağustosu 102 yada 104 bin kapatırıs