Ana SayfaPiyasaİşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler---

İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler

4 / 8
İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler
01 Ağustos 2017 - 08:24 www.borsagundem.com

“BORSANIN YUKARI POTANSİYELİ SINIRLI”

Egemen Erden/ QNB Finansportföy Genel Müdürü 

Şirketlerin 12 aylık hedef değerlerine bakıldığında borsanın yukarı potansiyeli bu seviyelerden çok sınırlı gözükmekte. Ancak özellikle beklentilerin üzerinde gelmesini beklediğimiz banka dışı sektörlerdeki şirket karlarının hedef değerleri yukarı yönlü çekeceğini düşünüyoruz. Kısa vadeli olarak global taraftan ekstra pozitif bir gelişme olmadığı sürece 120 bin hedef değerine ulaşılmasının zor olacağını öngörüyoruz. İçerde; hükümet tarafından büyümeyi destekleyecek yeni ekonomik paketlerin açıklanması bankacılık sektöründe fonlama maliyetlerini aşağı çekebilecek olası uygulamalar yükselişi destekleyebilir. Dışarda ise yılın geri kalanında Amerikan Merkez Bankası FED'in hem faiz artışlarına devam edeceğini, hem de bilanço küçültme operasyonuna başlayacağını göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkeler açısından küresel likidite koşulları önem arz etmekte. Burada beklenenden daha gevşek bir duruş yükselişin devamını destekleyebilir. Ancak Türkiye için dış kaynaklı riskler [Suriye başta olmak üzere Orta Doğu ile ilgili jeopolitik riskler ve AB-Türkiye ikili ilişkileri) yükselişi frenleyebilir. Öte yandan yurtiçinde ise seçim dönemlerini atlatmış olmamız politik riskleri sınırlıyor. TCMB'nin duruşu da çok önemli. Dışarıda; FED başta olmak üzere ECB ve BoJ'un faiz politikaları yılın ikinci yarısında en önemli risk unsurları. Beklenenden daha fazla ve erken faiz artışı, bilanço küçültmeleri bütün global piyasalarda yükselişi frenleyebilir. Yatırımcılar bu seviyelerde pozisyon alırken değerlemelere, bilanço analizlerine, şirketlerin kendilerine özgü hikayelerine (yeni yatırım, kapasite artırımı, yeni ürün, değişen sektör dinamikleri vs.) ve likiditeye özellikle bakılmalıdır. Genelden özele bir yaklaşım olarak yatırım yapılmalı ve bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışı gelişmeler yakından takip edilmelidir. Küçük yatırımcılar İse fırsatları doğru bir şekilde değerlendirebilmek adına profesyonel destek almalı. Kurda sağlanan stabilizasyonun da etkisiyle önümüzdeki dönemde sanayi tarafına yukarı yönlü kar revizyonlarının gelmesini bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde bankalarda performans açısından daha yatay bir görünüm beklerken banka dışı sektörlerin yukarı yönlü hareket etmesini öngörüyoruz. Petrokimya, dayanıklı tüketim, cam ve havacılık ise borsada beğendiğimiz sektörlerin başında geliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih01 Ağustos 2017 15:23

    ne yazıkki tvf o güveni k.yatıırmcıya veremedi..ben kendi payıma asla güvenemiyorum..endeksin kaç olduğu önemli değili...bir güven timi lazım..siyaset dünyası bunu incelemeli.. bakın bugün varlık fonu şirketleri vuruyor borsayı..**tamam çıkartma ama neden vuruyorsun..zaten güven yarım şimdi hiç kalmayacak..

  • koray01 Ağustos 2017 11:56

    endeksi, tvf çıkartıyor. piyasalar düşmesin pembe tablo görüntüsüne devam demek için. yoksa hiç bir yatırımcı bu havada almaz, şişmiş borsaya girmez

  • mali01 Ağustos 2017 11:47

    Bu hisselerin tamamına yakını yabancıların elinde. Bu nedenle yabancılar ne isterlerse o olur. Yerliye de dalından düşen armutları devşirmek kalacak, onun da yarısı sağlam yarısı kurtlu olur.

  • mete01 Ağustos 2017 11:16

    ağustos ortalamaları ekside. ağustosu 102 yada 104 bin kapatırıs