Ana SayfaPiyasaİşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler---

İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler

5 / 8
İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler
01 Ağustos 2017 - 08:24 www.borsagundem.com

"TEKNİK GÖSTERGELER ÖNEMLİ”

Dr. Hakan Avdan/INVESTAZ Genel Müdürü 

Borsa yılbaşından beri yüzde 37 prim yaptı. Yüzde 15 daha prim yapması zor görünüyor ki teknik göstergeler de bir süredir aşırı alım seviyelerinde dolaşıyor. Yani, soluksuz gelinen bu çıkışın 120-125 bin seviyelerine kadar soluksuz devam edeceğini düşünmüyorum. Avrupa ile olan sürtüşmenin ortadan kalkması, yurtiçi politik tansiyonun düşmesi, bütçe dengesinin düzelmesi ve enflasyonun düşmeye başlaması, reel sektörde işlerin düzelmesi ve Yani, soluksuz gelinen bu çıkışın 120-125 bin seviyelerine kadar soluksuz devam edeceğini düşünmüyorum. Avrupa ile olan sürtüşmenin ortadan kalkması, yurtiçi politik tansiyonun düşmesi, bütçe dengesinin düzelmesi ve enflasyonun düşmeye başlaması, reel sektörde işlerin düzelmesi ve Türkiye'nin makro verileri ve reel sektör karları takip edilmeli. Kesinlikle teknik göstergelere bakmalı. Öte yandan küçük yatırımcı borsa yılbaşından beri yüzde 37 değerlendiği için artık burada çok yüksek bir kar marjı kalmadığını unutmamalı. Pozisyon aldıysa da hızlı bir düşüşte pozisyonunu kapatarak çıkmayı bilmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih01 Ağustos 2017 15:23

    ne yazıkki tvf o güveni k.yatıırmcıya veremedi..ben kendi payıma asla güvenemiyorum..endeksin kaç olduğu önemli değili...bir güven timi lazım..siyaset dünyası bunu incelemeli.. bakın bugün varlık fonu şirketleri vuruyor borsayı..**tamam çıkartma ama neden vuruyorsun..zaten güven yarım şimdi hiç kalmayacak..

  • koray01 Ağustos 2017 11:56

    endeksi, tvf çıkartıyor. piyasalar düşmesin pembe tablo görüntüsüne devam demek için. yoksa hiç bir yatırımcı bu havada almaz, şişmiş borsaya girmez

  • mali01 Ağustos 2017 11:47

    Bu hisselerin tamamına yakını yabancıların elinde. Bu nedenle yabancılar ne isterlerse o olur. Yerliye de dalından düşen armutları devşirmek kalacak, onun da yarısı sağlam yarısı kurtlu olur.

  • mete01 Ağustos 2017 11:16

    ağustos ortalamaları ekside. ağustosu 102 yada 104 bin kapatırıs