Ana SayfaPiyasaİşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler---

İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler

6 / 8
İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler
01 Ağustos 2017 - 08:24 www.borsagundem.com

"BİST'İN NET KARI YÜZDE 47 ARTAR"

Cemal Demirtaş/Ata Yatırım Araştırma Müdürü 

Türk hisse senetleri 2017 yılbaşından bu yana dolar bazında yüzde 34 artarken, Türkiye piyasası gelişmekte olan ülkelere olan para girişinden en iyi faydalanan piyasalardan biri oldu. 2017 başında Merkez Bankası'nın para politikasını sıkılaştırması ve politik belirsizliklerin azalmasıyla denge bulan Türk Lirası, son 2 yılda yaşanan kayıpların bir kısmını telafi etti. Kredi Garanti Fonu ile desteklenen kredi büyümesi ise hem bankacılık sisteminin kredi büyümesini destekleyerek kârlılıkların artmasına yardımcı oldu, hem de piyasanın likidite problemini çözerek rahatlama sağladı. Bu olumlu gelişmeler, şirketlerin kâr beklentileri için yapılan tahminleri olumlu etkiledi. Veriler ışığında kapsamlı analizler sonucunda, 2017 için Borsa İstanbul'da yüzde 47'lik net kâr büyümesi öngörüyoruz. Net kâr büyümesinin yüzde 77.2'sini bankacılık dışı sektörler İçin, yüzde 29'luk kısmını ise bankacılık sektörü için tahmin ediyoruz. Ayrıca 12 aylık perspektifte BIST-100 Endeksi'nin 120 bin seviyelere ulaşabileceğini, kısa vadede ise mevcut seviyelerden kar realizasyonları gelebileceğine dikkat çekmek istiyoruz. 

Ata Yatırım'a göre yükselişe destek olabilecek hisseler: Akbank, Tüpraş, Petkim, Tofaş, BİM, Ereğli, Ülker

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih01 Ağustos 2017 15:23

    ne yazıkki tvf o güveni k.yatıırmcıya veremedi..ben kendi payıma asla güvenemiyorum..endeksin kaç olduğu önemli değili...bir güven timi lazım..siyaset dünyası bunu incelemeli.. bakın bugün varlık fonu şirketleri vuruyor borsayı..**tamam çıkartma ama neden vuruyorsun..zaten güven yarım şimdi hiç kalmayacak..

  • koray01 Ağustos 2017 11:56

    endeksi, tvf çıkartıyor. piyasalar düşmesin pembe tablo görüntüsüne devam demek için. yoksa hiç bir yatırımcı bu havada almaz, şişmiş borsaya girmez

  • mali01 Ağustos 2017 11:47

    Bu hisselerin tamamına yakını yabancıların elinde. Bu nedenle yabancılar ne isterlerse o olur. Yerliye de dalından düşen armutları devşirmek kalacak, onun da yarısı sağlam yarısı kurtlu olur.

  • mete01 Ağustos 2017 11:16

    ağustos ortalamaları ekside. ağustosu 102 yada 104 bin kapatırıs