Ana SayfaPiyasaİşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler---

İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler

7 / 8
İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler
01 Ağustos 2017 - 08:24 www.borsagundem.com

"PİYASAYI TAKİP EDEMEYENLER VOLATİLİTEDEN ZARAR GÖREBİLİR"

Gülşeyma Doğançay/ Global Menkul Değerler Genel Müdürü 

Mevcut fundamentaller altında BIST-100'de 120-125 bin seviyeleri zor gözükse de olabilir. 

Devlet teşviklerinin etkisi yıl içerisinde azalacak ve sadece yurtdışı faktörler daha fazla ön plana çıkacak. Bir süre sonra sona erecek olan devlet teşvikleri yerine başka teşviklerle ekonominin desteklenmesi söz konusu olur ve küresel risk iştahı mevcut hali ile devam ederse belki bu seviyeler görülebilir. Ancak, bütçe gerçekleri ve büyümede ilk yarının yüzde 5 ile gitmesi ilave teşvik beklentilerini düşürmekte. Ayrıca, ABD Merkez Bankası FED'den sonbahar aylarında beklenen bilanço daraltma hamleleri de küresel çapta volatilite yaratabilir. 

Yükselişi destekleyecek İçerde ve dışarda belli başlı gerekçeler olarak; yurtiçi büyüme, Hükümet'in yatırım ve büyümeye yönelik teşvik politikası, genişlemeci Merkez Bankaları para politikaları ve küresel ölçekte olağanüstü bol likidite ile yüksek risk iştahı sıralanabilir. Buna karşılık teşviklerin bütçe açığı üzerindeki genişlemeci etkisi, teşvikler ortadan kalktıktan sonra büyümenin yavaşlaması, risk alma iştahında düşüş, Merkez Bankalarının beklentilerden daha hızlı bir sıkılaştırma içerisine girmesi ve küresel olası deflasyonist tehditler yükselişi frenleyebilecek olumsuz gerekçeler arasında yer alıyor. Piyasayı yakından takip edemeyen yatırımcılar, piyasadaki volatiliteden zarar görebilir. Orta-uzun vadeli yatırımlar için araştırma departmanlarının tavsiyelerini değerlendirecek şekilde bir portföy oluşturulmalı. Yatırım fonları da bu noktada cazip bir seçenek olabilir. 

Global Menkul Değerler'e göre yükselişe destek olabilecek hisseler: Garanti Bankası, Tekf en Holding, Tav Havalimanları, Migros, Soda Sanayi, Petkim, Ereğli, THY, Tüpraş, Koç Holding

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih01 Ağustos 2017 15:23

    ne yazıkki tvf o güveni k.yatıırmcıya veremedi..ben kendi payıma asla güvenemiyorum..endeksin kaç olduğu önemli değili...bir güven timi lazım..siyaset dünyası bunu incelemeli.. bakın bugün varlık fonu şirketleri vuruyor borsayı..**tamam çıkartma ama neden vuruyorsun..zaten güven yarım şimdi hiç kalmayacak..

  • koray01 Ağustos 2017 11:56

    endeksi, tvf çıkartıyor. piyasalar düşmesin pembe tablo görüntüsüne devam demek için. yoksa hiç bir yatırımcı bu havada almaz, şişmiş borsaya girmez

  • mali01 Ağustos 2017 11:47

    Bu hisselerin tamamına yakını yabancıların elinde. Bu nedenle yabancılar ne isterlerse o olur. Yerliye de dalından düşen armutları devşirmek kalacak, onun da yarısı sağlam yarısı kurtlu olur.

  • mete01 Ağustos 2017 11:16

    ağustos ortalamaları ekside. ağustosu 102 yada 104 bin kapatırıs