Ana SayfaPiyasaİşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler---

İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler

8 / 8
İşte borsada yükselişe destek olabilecek hisseler
01 Ağustos 2017 - 08:24 www.borsagundem.com

"ÜLKER, ÜRETİM KAPASİTESİYLE LİDER KONUMDA"

Onurcan Bal/ Gedik Yatırım Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı 

Ülker Bisküvi: Ana ortağı Yıldız Holding'in amiral gemisi konumundaki şirketi Ülker Bisküvi gıda sektörünün öncü kuruluşlarından. Yüzde 35 civarında pazar payı ile Türkiye'nin en büyük atıştırmalık üreticisi konumunda. Yıllar itibariyle oldukça istikrarlı ve yukarı yönlü bir trend içerisinde olan satış gelirleri, esas faaliyet karlılığı ve net karı dikkat çekici. Şirketin satış gelirlerinin yüzde 33.5'i yurtdışı satışlardan oluşuyor. Dört ülkede dokuz fabrikasıyla üretim yapan Ülker Bisküvi'nin toplam kapasitesi 920 bin ton. Güçlü ortaklık yapısı, olumlu finansal görünümü, düzenli temettü ödeme politikası, şirketin dünya markalarına yatırım yaparak inorganik büyüme hamlelerinin şirket büyümesine katkı sağlamaya devam etmesini bekliyoruz. Şirket hisselerinde yüzde 8.1 yükselme potansiyeli ile 22.85 TL hedef fiyat öngörüyoruz. 

THY: Haziran ayı itibariyle talepteki toparlanmanın Temmuz'da da gücünü korumasını ve yüksek doluluk oranlarıyla karlılığa olumlu katkı yapmasına yönelik beklentimiz devam ediyor. Yüksek borçluluğuna rağmen THY'nin öngörülebilir bir sürede yatırımlarını rahatlıkla finanse edebileceğini düşünüyoruz. Şirketin FAVÖK'ü 2018 yılına dek yıllık yüzde 58 büyüyerek sahip olduğu geri dönüş hikayesinin benzer şirketlere göre cazip olması nedeniyle Türk Hava Yolları'nı beğenmeye devam ediyoruz. THY hisselerini yüzde 3.5 yükselme potansiyeliyle, 9.09 TL hedef fiyat ile izliyoruz. Şirket henüz 2017/2 çeyrek finansal sonuçlarını açıklamamış olup finansal sonuçların açıklanmasının ardından hedef fiyat ile ilgili güncelleme çalışması yapılacaktır. 

TAV: Güçlü mali durumu, yüksek nakit varlığı, istikrarlı temettü ödemesi, Rusya ile yaşanan normalleşme süreci sonrasında turizm sektöründeki toparlanmaya bağlı olarak yolcu sayısındaki artış, portföye dahil edilen yeni havalimanları, havalimanı portföyünü genişletmek için yaptığı görüşmeler ve çalışmaların devam etmesi gibi nedenlerle şirket hisselerini orta ve uzun vadede beğenmeye devam Havalimanları beklentilerinin de üzerinde güçlü gelen 2017/2. çeyrek finansal sonuçlan sonrasında 2017 yılını bir önceki yıla göre ciddi bir kar artışı İle tamamlamasını bekliyoruz. Şirket hisselerinde yüzde 13.30 yükselme potansiyeli ile 23.95 TL hedef fiyat öngörüyoruz. 

Gedik Yatırım'a göre yükselişe destek olabilecek hisseler: Coca Cola İçecek, Enka İnşaat, TAV, Petkim, THY, Çimsa, Akbank, Soda Sanayi, İş GMYO, Bagfaş 

(İdil Taraklı/Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih01 Ağustos 2017 15:23

    ne yazıkki tvf o güveni k.yatıırmcıya veremedi..ben kendi payıma asla güvenemiyorum..endeksin kaç olduğu önemli değili...bir güven timi lazım..siyaset dünyası bunu incelemeli.. bakın bugün varlık fonu şirketleri vuruyor borsayı..**tamam çıkartma ama neden vuruyorsun..zaten güven yarım şimdi hiç kalmayacak..

  • koray01 Ağustos 2017 11:56

    endeksi, tvf çıkartıyor. piyasalar düşmesin pembe tablo görüntüsüne devam demek için. yoksa hiç bir yatırımcı bu havada almaz, şişmiş borsaya girmez

  • mali01 Ağustos 2017 11:47

    Bu hisselerin tamamına yakını yabancıların elinde. Bu nedenle yabancılar ne isterlerse o olur. Yerliye de dalından düşen armutları devşirmek kalacak, onun da yarısı sağlam yarısı kurtlu olur.

  • mete01 Ağustos 2017 11:16

    ağustos ortalamaları ekside. ağustosu 102 yada 104 bin kapatırıs