Ana SayfaPiyasaMerkez'in hamlesi TL varlıkları destekleyecek---

Merkez'in hamlesi TL varlıkları destekleyecek

1 / 3
Merkez'in hamlesi TL varlıkları destekleyecek
07 Haziran 2018 - 15:04 www.borsagundem.com

Merkez Bankası'nın faiz artırım hamlesini analistler değerlendirdi. Analistler genel anlamda TL tarafında faiz artırımının olumlu olduğunu ancak iç talep koşullarında yavaşlama görülebileceğini belirtti.

İşte o yorumlar:

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırım kararının, TL, hisse senedi piyasası ve uzun vadeli tahvil faizleri üzerinde oldukça olumlu etkide bulunacağı görüşünü savundu ve "Önümüzdeki dönemde TL'de, diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine kıyasla daha olumlu bir performans görebiliriz" dedi.

Baş Ekonomist Burak Kanlı yaptığı açıklamada, çok uzun süredir TCMB'den, enflasyon görünümündeki bozulmayı durdurmak maksadıyla bu kadar kararlı bir hamle gelmediğini anımsatarak, "TCMB, 300bpslik faiz artırımının üzerinden henüz 2 hafta geçmişken, piyasa beklentisi ve aslında piyasayı tatmin edecek artış miktarı çok daha sınırlı iken bu derece sert bir sıkılaşmaya giderek aslında piyasaya bir şok verme amacı güttüğünü düşünüyorum. Zira uzun soluklu trendleri kırmak için kurulu dengeyi bozup yeni bir denge kurmak gerekebilir. Bundan sonraki süreçte TCMB'nin faiz artırımına gitmekten imtina ettiğin görüşü raflara kaldırılacaktır." diye konuştu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)