Ana SayfaPiyasaYabancı alımları devam edecek mi?---

Yabancı alımları devam edecek mi?

2 / 4
Yabancı alımları devam edecek mi?
07 Ağustos 2017 - 12:20 www.borsagundem.com

İLGİNİN KAYNAĞI

Bu tabloda artan yabancı ilgisinin nedenleri önem arz ediyor. İş Yatırım analistleri, "Dünyada görece toparlanan büyüme rakamları, enflasyon üretemeyen ABD'nin bugünkü büyüme konjonktüründe FED'in çok şahin olamayacağının anlaşılması ve politik çalkantıyla doların gücünü kaybetmesi, GOÜ borsalarını ve Türkiye'yi destekliyor" diyor. İş Yatırım, yılbaşından beri süren GOÜ'lere para girişini ve artan yatırımcı ilgisini bozan bir eğilim gözlemlemediklerini aktarıyor.

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Erol Gürcan, Türkiye beş yıllık CDS'lerinin 2015'ten bu yana ilk kez 200 seviyesi altında dengelenme eğilimine girdiğini söylüyor. Gürcan'a göre bu durum BİST'i küresel rallide öne çıkarıyor.

HANGİ HİSSELER?

Peki, yabancılar en çok hangi hisselerde işlem yapıyor? Yandaki tabloda yabancıların ilk yan yılda en çok net alış ve satış yaptıkları ilk 10 hisseyi görebilirsiniz. Bu dönemde yabancıların alımda banka hisselerini tercih ettiği görülüyor. İlk 10'da İş, Garanti, Halkbank, Akbank, Vakıfbank ve YKB olmak üzere altı banka hissesi bulunuyor. Satışta ise ilk beşte Emlak GYO, Aselsan, Turkcell, Koza Altın ve Sasa Polyester var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)