Ana SayfaPiyasaYabancı alımları devam edecek mi?---

Yabancı alımları devam edecek mi?

3 / 4
Yabancı alımları devam edecek mi?
07 Ağustos 2017 - 12:20 www.borsagundem.com

SEÇİCİ OLUN!

Yabancıların rekor alım yaptığı ve borsanın yükseldiği bu süreçte yatırımcılar için öneriler de önem kazanıyor. Gedik Yatırım'dan Erol Gürcan, önerilerini şöyle anlatıyor: "BİST yukarı yönlü potansiyel taşıyor. Ancak yükselişi sağlayan gerekçeler de büyük ölçüde fiyatlara yansıdı. Yatırımda 'seçici' davranmalı, 'zarar-kes' stratejisiyle hareket edilmeli."

YABANCI KURULUŞLAR PİYASALAR İÇİN NE DİYOR?

Commerzbank: TL, Almanya ile Türkiye arasındaki gelişmelerden henüz etkilenmedi. Bu durum piyasalardaki mevcut risk iştahından kaynaklanıyor. Ancak bu gerilim TL için risk. Almanya hükümetinin ihracat kredi garantilerini geri çekme uyarısını gerçekleştirmesi, Türkiye piyasalarına doğrudan yabancı yatırım girişini hızlı şekilde etkileyebilir.

JP Morgan: Güçlü büyüme ve politik gündemin zayıflamasıyla yurtiçi güvende önemli iyileşme sağlandı. Uzun dönemli politik ve ekonomik görünümde endişeler olsa da yatırımcıların kısa vadede daha pozitif olduğu görülüyor.

TCMB'nin kredibilitesini onarma ve enflasyon hedefi doğrultusunda para politikasında sıkı duruşunu korumasını bekliyoruz.

Renaissance Capital: Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi ve Türk tahvillerine yönelik iştahı sürüyor. Çünkü yatırımcı için Türkiye, kâr getirişi yüksek olan önemli bir alternatif. Türk tahvillerinin hâlâ iki haneli getiri sağlaması, GOÜ'ler içinde sık rastlanır bir durum değil. Enflasyon ve TL'nin seviyeleri, Türkiye tahvilleri için 'ağırlık artır' tavsiyemizi destekliyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)