Ana SayfaPiyasaYabancı alımları devam edecek mi?---

Yabancı alımları devam edecek mi?

4 / 4
Yabancı alımları devam edecek mi?
07 Ağustos 2017 - 12:20 www.borsagundem.com

“YABANCILARIN TÜRKİYE ALGISI 'POZİTİF’ ŞEKİLLENİYOR"

Piramit Menkul Kıymetler Portföy Yönetim Müdürü/Mehmet Ali Kalfa

PARA AKIŞI: Gelişmiş ekonomilerdeki büyümenin ve bu ekonomilerdeki şirketlerin sınırlı kâr marjları GOÜ'leri ön plana çıkarıyor. Bu da hem GOÜ'lere net doğrudan yatırıma hem de GOÜ'lerin sermaye piyasalarına sıcak para girişine neden oluyor.

POZİTİF ALGI: Yabancı yatırımcının Türkiye algısı pozitif şekilleniyor. Üreticilerin ve tüketicilerin KGF ve KOSGEB kredileriyle ilk çeyrekten itibaren desteklenmesi, ekonomiyi ayağa kaldıran en önemli faktör oldu. TCMB’nin sıkı para politikasını sürdürmesiyle yurtiçinde spekülatif amaçlı döviz talebinin kırıtabileceği düşüncesi ve TL'nin düşük değerli olması, yabancılar açısından Türk varlıklarına yatırımı oldukça cazip hale getiriyor.

MALİ ÖNLEMLER: Hükümet ve ilgili bakanlarca ekonomiyi desteklemek için ihtiyaç duyulması durumunda ihracatçı şirketler için KDV iadesinin hızlandırılabileceği. Kurumlar Vergisinin yüzde 20'den aşağıya çekilebileceği ifade ediliyor. Bu gibi olası mali önlem söylemleri yabancı yatırımcıları cesaretlendiriyor. Yabancıların tahvil ve hisse senedi alımlarına devam edeceğini öngörüyorum.

120.000-125.000: Endeksin rayiç değerinin yüzde 35 üzerine rahatlıkla yükselebildiğini göz önüne alırsak, uzun vadede BİST'in 120.000-125.000'i test etmesi mümkün. Kısa vadede olası bir gevşeme sınırlı ve isteksiz olur. (Ceren Oral/Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)