Ana SayfaPiyasaDevrik kral tahtına üç aylığına geri döndü---

Devrik kral tahtına üç aylığına geri döndü

4 / 9
Devrik kral tahtına üç aylığına geri döndü
19 Temmuz 2013 - 17:50 www.borsagundem.com

YATIRIMCILAR NE YAPMALI?
Özetle, beklenmedik olumsuz gelişmeler yaşanmazsa piyasalardaki tansiyonun yavaş yavaş düşeceği tahmin ediliyor. Peki belirsizliğin tırmandığı ve şiddetini kaybetse de bozulmanın sürdüğü bugünlerde yatırımcı nasıl hareket etmeli? Mali piyasalardaki dalgalanmalar ve artan riskler nedeniyle yatırımcıların en önemli konusu şu günlerde “Parayı nereye yatırmalı?” sorusu olmuş durumda. Para Dergisi olarak bu hafta analistlere yatırımcıların en çok merak ettiği bu soruyu yönelttik. Bu konudaki vademiz ise üç ay oldu…
Analistlere göre, riski sevmeyenler için yüzde 9.5’lara çıkan bono / tahvil faizleri yatırımcılara büyük fırsat sunuyor. Analistlerin, portföyüne altın katmak isteyenlere önerisi ise ons fiyatının 1.000-1.100 dolara gerilemesini beklemeleri yönünde.
YÜZDE 20-40 DÖVİZ
Bu arada yatırımcılara uzun süredir “döviz almayın” diyen analistler, bugünlerde ise ağız birliği etmişçesine “Portföylerin yüzde 20-40’ı döviz olmalı” uyarısını yapıyor. Yüksek risk ve yüksek getiri seven ve Borsa İstanbul’dan (BIST) vazgeçemeyenlere ise paralarının yüzde 20’sinden fazlasını hisse senedine yatırmamaları öneriliyor. Borsa yatırımcılarının bu süreçte her zamankinden daha dikkatli hisse seçmelerini de öneren analistler, risk almak istemeyenlere ve bu işe yabancı olanlara ise borsaya yatırımı önermiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)