Ana SayfaPiyasaDevrik kral tahtına üç aylığına geri döndü---

Devrik kral tahtına üç aylığına geri döndü

5 / 9
Devrik kral tahtına üç aylığına geri döndü
19 Temmuz 2013 - 17:50 www.borsagundem.com

Hasan AKÇAKAYALIOĞLU / BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı
“Altın ve hisse spekülatif yatırım olur”

Halen global piyasalarda yaşanan dalgalanmanın etkilerini yaşıyoruz. ABD’de FED'in para arzını daraltmaya başlayacağı yönünde verdiği sinyal, gelişen ekonomiler açısından para akışını azaltıcı hatta ters yöne çevirici etki yaptı. Dolayısıyla artık eskisi kadar ucuz dış kaynak bulmak mümkün olmayabilir. Ters para akışı ve kur-faiz cephesindeki dalgalanmanın sonucunda faizlerin daha yüksek olacağı bir ortama giriyoruz. TCMB faizi zaten artırdı. Piyasaya yaptığı fonlamayı yüzde 4.5’den 5.5-6’ya yükseltti. Faiz koridorunun yukarıya revize edilmesinden ise mümkün olduğu kadar kaçınacak. Eğer revize ederse başka seçenek kalmadığını anlayacağız.
Bono faizleri konusunda ise mevcut gelişmeleri tersine çeviren gelişmeler olmadığı sürece (ki bugünkü görüntü bunun olmayacağı yönünde), gösterge tahvil faizi yüzde 7.5 hatta 8 üzerinde bir yerlere oturacak. Kur cephesinde ise yükselişe iyi bakmak lazım. İç istikrar ve global koşullardaki gelişmelere bağlı olarak kurdaki baskı devam edebilir.
Bu koşullarda şu anda ağırlıklı nakitte kalmakta fayda var. Yatırımcılar kısa vadeli kaynakları TL bazında ve portföyün bir kısmını da sepet bazında (örneğin yüzde 50 dolar + yüzde 50 euro) Türk bankalarında mevduata yatırabilir. Altın ve hisse senedi şu anda daha spekülatif bir yatırım olur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)