Ana SayfaPiyasaDevrik kral tahtına üç aylığına geri döndü---

Devrik kral tahtına üç aylığına geri döndü

6 / 9
Devrik kral tahtına üç aylığına geri döndü
19 Temmuz 2013 - 17:50 www.borsagundem.com

Tolga KOTAN / Finans Portföy Yönetimi Genel Müdür
“Tahvil ve hisse için uygun seviyelerdeyiz”

MB’nin döviz kuru ve kredi artış oranlarından rahatsız olsa da faiz silahını kullanması için henüz erken olduğu kanaatindeyiz. Bunun öncesinde başka kanallardan müdahalelerde bulunacağını ve önümüzdeki üç aylık dönemde faiz artırımının gerçekleşmeyeceğini düşünüyoruz. Bu süreçte faizin yüzde 8 ile 9.5 arasında yatay seyredeceğini öngörüyoruz.
Döviz kurlarında gelinen seviye ise faiz oranlarındaki yükselişi de göz önüne alarak TL’ye geçmek için oldukça cazip. Önümüzdeki üç aylık süreçte sepet kurun 2.15 - 2.25 TL aralığında seyredeceğini öngörüyoruz.
Hisse senedi piyasalarında ise gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışıyla ciddi düşüşler yaşandı. Bu olumsuz havanın azalarak da olsa süreceğini düşünüyoruz. BIST-100 endeksinde aşağı hareketlerde limitinin 66 binde olduğunu yukarıda ise 80 bin üzerinde kalıcı bir hareket olmayacağını düşünüyoruz. 
Finansal piyasaların tarihi, yaşanan krizlerin hep değerlendirilmesi gereken fırsatlar yarattığını gösterdi. Dolayısıyla bu dönem, dövizden TL’ye geçiş, tahvil ve bono tarafındaki pozisyonların artırılması ve hisse senedi pozisyonlarının oluşturulması için uygun seviyelere yakın olduğumuz bir dönem. Yatırımcılar bu süreçte esnek fonları da kullanabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)