Ana SayfaPiyasaDevrik kral tahtına üç aylığına geri döndü---

Devrik kral tahtına üç aylığına geri döndü

7 / 9
Devrik kral tahtına üç aylığına geri döndü
19 Temmuz 2013 - 17:50 www.borsagundem.com

Burak DEMİRPEHLİVAN / Saxo Capital Markets Menkul Değerler Uluslararası Piyasalar Uzmanı
“Altın düşüşü, dolar çıkışı işaret ediyor”

ABD’de FED’in parasal genişleme politikasının artık bitirileceğine dair oluşan tablo doları destekliyor. Euro bölgesinde ise Avrupa Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmesinin ardından bu yaklaşımın bir süre daha devam edeceğine değinmesi euro’ya olan talebi düşürüyor. Ayrıca sorunlu ekonomiler, kötüleşen istihdam koşulları ve büyümedeki sıkışma da müdahale ihtimalini artırıyor. ABD’nin daralmaya yaklaşırken euro bölgesinin genişlemeye çalışan görüntüsü euro/dolar paritesi için de 1.20’nin yeniden hedeflenebileceğini gösteriyor.
TCMB ise politik gerginlik ve kredi notu endişelerinin yanı sıra tüm gelişmekte olan ülke paralarında yaşanan kayıpları dövize müdahaleyle söndürmeye çalışıyor. Ancak küresel hareketin kuvveti ve özellikle dolar tarafındaki değişim bu çabaları sonuçsuz bırakarak TCMB’yi faiz artırımının tartışılacağı bir ortama yaklaştırmakta. Bu durum, dolar/TL için 1.9750 ve 2.0000 seviyelerini tartışmanın odağına koyuyor. Benzer bir durum 2.6000 ve 2.7500 beklentileri ile euro/TL için de mevcut.
Altın fiyatında ise yıl sonu vadeli opsiyon fiyatlamalarının ons başına 1.000 doları işaret ediyor olması yaklaşık yüzde 20,0’lik bir değer kaybı ihtimalini canlı tutuyor. Altın fonlarından yaşanan çıkışta bir geri dönüş gözlenmiyor. Bu da üç aylık vadede yükselişten bahsetmeyi mümkün kılmıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)