Ana SayfaPiyasaDevrik kral tahtına üç aylığına geri döndü---

Devrik kral tahtına üç aylığına geri döndü

9 / 9
Devrik kral tahtına üç aylığına geri döndü
19 Temmuz 2013 - 17:50 www.borsagundem.com

Hakan TEZCAN / Yatırım Finansman Strateji Müdürü
“Banka ve GYO hisseleri azaltılmalı”

Global ekonomilerde yaşanan gelişmeler sonrasında gelişmekte olan ülke piyasalarından çıkmaya başlayan sıcak para, cari açık nedeniyle ihtiyaç duyulan sermaye akımlarının azalmasına, bu nedenle de ekonomik büyüme hızının yavaş kalmasına yol açabilir. Bu süreçte dış talebin zayıf seyri daha da belirgin hale gelebilir. Döviz kuru üzerinde oluşan yukarı yönlü baskı ise enflasyona olumsuz yansıyabilir.
Bu ortamda BIST-100 endeksi özellikle 70 bindeki önemli desteğinde taban oluşturabilir. Ancak bu taban oluşumu oldukça dalgalı olacak. Endeks bu önemli desteğinde tutunursa yeniden 75 bin-77 bin aralığına tepki verebilir. Ancak 70 bin kırılırsa düşüş ivmesinin artma olasılığı da var.
Faiz ve kur seviyeleri ise önemli ölçüde yükselmiş durumda. Bu noktadan sonra her iki yönde de hızlı ve volatil bir seyir yaşanabilir. TCMB’nin bu ay faiz koridoru üst sınırında artış yapmasını ise beklemiyoruz.
Bu ortamda portföylerde hisse ağırlığı yüzde 30, özel sektör tahvili yüzde 30, değişken faizli tahvil yüzde 30, likit fon yüzde 10 olarak önerilebilir. Yatırımcılar hisse seçimlerinde faiz ve dövizde görülen yüksek dalgalanmaya direnç gösterecek hisseleri tercih etmeli. Faiz ve dövizdeki oynaklık azalana kadar, portföylerde faize hassas banka ve gayrimenkul gibi sektörlerdeki hisselerin ağırlığı düşürülmeli.
Esin Çetinel - Para Dergisi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)