Ana SayfaPiyasaDikkat! BİST’in yönünü onlar belirleyecek---

Dikkat! BİST’in yönünü onlar belirleyecek

1 / 2
Dikkat! BİST’in yönünü onlar belirleyecek
03 Şubat 2019 - 11:56 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL

Yeni yılın ilk ayını geride bıraktık. İşlem haftasının son gününü Borsa İstanbul 102 bin 937 puanla kapadı. Ralliler yaşandı, endeks 106 bin seviyesine dayandı, 22 yılın en iyi Ocak ayı performansı kaydedildi ama haftaya yüzde 1.09 oranında düşüşle veda edildi. 

Avrupa borsaları, İtalya dışında yükselişle, New York Borsası da karışık seyirle kepenk indirdi. Haftalık bazda Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 1,12, Altın ise yüzde 1 değer kazandı. Dolar yüzde 1,31, euro yüzde 0,37 değer kaybetti. 

FED'in Aralık 2018 toplantısından itibaren piyasalarda etkili olan iyimserlik, önceki gün bankanın faiz değişikliğine gitmemesi ve karar metnindeki ‘sabırlı olacağız’ sözüyle zirveye ulaştı. Hemen ardından ‘ateş’li gündemlerin sahibi Trump, üst düzey Çin heyeti ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşmesinin ardından, yeni ticaret anlaşması için Çin'e daha fazla zaman verebileceğini açıkladı. İfadenin, Çin ile ABD arasındaki ‘ticaret savaşı’ nedeniyle ilan edilen 90 günlük ‘ateşkes’ sona yaklaşırken kullanılması ‘dikkat çekici’ olarak işaretlendi. 

Şimdi yeni ayın, ilk haftası başlıyor. Ve yurt dışı piyasalardan gelecek sinyaller yine önem taşıyor. Gedik Yatırım’dan Üzeyir Doğan, borsayı, doları ve beklentileri yazıyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)