Ana SayfaHisse Öneri ListesiDikkat çeken 4 hisse---

Dikkat çeken 4 hisse

3 / 6
Dikkat çeken 4 hisse
13 Eylül 2011 - 07:29 www.borsagundem.com

(ANSGR) ANADOLU SİGORTA 
86 yıllık geçmişe sahip olan Anadolu Sigorta kurulduğu ilk günden bu yana sektöre yön veriyor. Cumhuriyetin kuruluşundan iki yıl sonra Atatürk'ün talimatıyla kurulan Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerinde yükselmesi için sigortacılık alanında ilk ulusal şirket olarak Türkiye İş Bankası öncülüğünde tesis edilen Anadolu Sigorta, o günden bugüne sektörde öncü konumda.Güçlü sermaye yeterliliği ve şirketin %20 oranında iştirak ettiği Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. de şirket için ayrı bir değer.
Türkiye'de finans sektörü içinde aktif büyüklüğüne göre sıralama yapıldığında, sigortacılık ve bireysel emeklilik sektörleri %2,83'lük payla bankacılık sektörü ve portföy yönetim şirketlerinden sonra 3. sırada yer alıyor.Önümüzdeki dönemlerde de sektörün olumlu büyüme performansı göstereceğini düşünüyoruz.Sektörün Pazar paylarına baktığımızda ise Anadolu Sigorta’yı ilk üçte görüyoruz..
Sigortacı Gazetesi’nin açıkladığı geçici sonuçlara göre sektörün prim üretimi 2011 yılının ilk altı ayında yıllık %25.3 oranında büyüme gösterdi.Anadolu Sigortada bu büyümeye paralellik göstererek 2011 ilk yarı prim üretimini yıllık %27.8 artışla 909 mlnTL olarak açıkladı...
Hizmette ve teknolojide öncü olduğunu 2011 yılı ilk yarısında da kanıtlayan şirket; Anadolu Sigorta Marmara Bölge Müdürlüğü’nü, Bursa'nın ilk ve tek akıllı iş merkezi Zeno Center'de hizmete açtı. Son yıllarda giderek büyüyen Bursa'daki iş potansiyelden kaynaklı bölge müdürlüğünün bu bölgede açılmasının faydalarını önümüzdeki dönemlerde görecek diye düşünüyoruz.
Teknoloji tarafına baktığımızda ise;2011 ilk yarısında Sigortam Cepte uygulamasını bir adım öteye taşıdı. Anadolu Sigorta’da portföyü olsun ya da olmasın herkesin kullanabileceği bir mobil sigortacılık uygulaması Sigortam Cepte, sektörde mobil ortam üzerinden sunulan şu ana kadar ki en kapsamlı içeriğe sahip uygulama olmasıyla dikkat çekiyor.
Hissede son bir aylık takasa baktığımızda yabancının ilgisi görülmekte.Prim üretimindeki artış ve şirketin bünyesindeki yenilikler göz önüne alındığında hisseye olan ilginin artacağını düşünüyoruz.
1.Destek noktası:0,84 1.Direnç noktası:0,86
2.Destek noktası:0,83 2.Direnç noktası:0,87
Hedef fiyat:1,50-2,00 fiyat aralığı

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)