Ana SayfaPiyasaİlk çeyrek döneminin en güçlü bilançoları---

İlk çeyrek döneminin en güçlü bilançoları

1 / 6
İlk çeyrek döneminin en güçlü bilançoları
16 Mayıs 2016 - 10:48 www.borsagundem.com

Endeksin 80.000’in altında kaldığı bu dönemde, yeni pozisyon açma niyetinde olanlar için bilançolar önemli bir kriter. Ekonomist Dergisi, buradan yola çıkarak bilançoları analiz etti.

Gözlerin 22 Mayıs’ta yapılacak AKP kongresinde olduğu bir süreçte, 2016’nın ilk çeyrek dönemine ait bilançolar tamamlandı. Net satış, esas faaliyet kârı ve net kâr artışına göre yaptığımız analizde, Alcatel Lucent Teletaş, Borusan Mannesmann, Bursa Çimento, Otokar ve Say Reklamcılık öne çıkıyor, ikinci çeyrekte ise kur artışlarının bilançolar üzerindeki etkileri takip edilecek.

Global piyasalarda son dönemde yaşanan gelişmeler, iyimser havanın bozulduğuna işaret ediyor. ‘Zayıf dolar, güçlü piyasa’ eğiliminin tam anlamıyla tersine döndüğünü söylemek için henüz erken olmasına rağmen, dolar endeksinin gerilemesinin ve enerji fiyatlarındaki artışın küresel piyasalarda yarattığı iyimserlik geride kalıyor. Büyüme cephesindeki endişeler ve gerileyen şirket kârları piyasalarda satışlara yol açıyor.

Türkiye piyasaları içeride yaşanan siyasi gelişmelerle dünyadan olumsuz ayrışmaya devam ediyor. Politik belirsizlikler, terör eylemleri ve tırmanan jeopolitik riskler mayıs ayında Türkiye piyasalarının risk primini yükseltti. Borsa İstanbul, bu haliyle geçen hafta 80.000 direncini yukarı yönlü kıramadı. Gözler 22 Mayıs’ta yapılacak AKP kongresinden çıkacak yeni başbakan ve ekonomi yönetiminde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)