Ana SayfaPiyasaİlk çeyrek döneminin en güçlü bilançoları---

İlk çeyrek döneminin en güçlü bilançoları

3 / 6
İlk çeyrek döneminin en güçlü bilançoları
16 Mayıs 2016 - 10:48 www.borsagundem.com

EN İYİ 20 ŞİRKET

Bu elemeler sonucunda her üç kriterin de en iyi 20 şirketine tablolarımızda yer verdik. Bu üç kriterin hepsinde yer alan şirketler; Alcatel Lucent Teletaş, Borusan Mannesmann, Bursa Çimento, Otokar ve Say Reklamcılık. Sektörel bazda bakıldığında çimento, enerji, kağıt-ambalaj gibi sektörler öne çıkıyor.

İlk çeyrek bilançolarında döviz kurlarının gerilemesinin etkili olduğu söylenebilir. 2015 yılındaki güçlü dolar hareketi şirketlere yüksek finansal gider yazdırmıştı. Geçen yılı 2,92 seviyelerde kapatan dolar/TL paritesi. 2016'nın ilk çeyreğini 2,83 seviyelerinde kapattı. Bu da kur riski olan şirketlerin kur farkı kârı yazmasını sağladı.

Gedik Yatırım, haberimizin tablolarında yer alan şirketler arasında Trakya Cam. Yataş, Aksa Enerji, Turkcell. Bizim Toptan, Petkim, Vestel Beyaz Eşya, Kordsa, Çemtaş ve Bossa Ya dikkat çekiyor. Başta bankacılık olmak üzere bilişim ve beyaz eşya sektörlerinin bilançolarını beğenen Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör, hisse bazında Garanti Bankası, Yapı Kredi ve Akbank’a dikkat çekiyor. Gözgör. beyaz eşya sektöründe yer alan Arçelik ve Vestel’in artan yurtiçi tüketim sonrası bilanço performansının oldukça olumlu olduğunu söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)