Ana SayfaPiyasaİlk çeyrek döneminin en güçlü bilançoları---

İlk çeyrek döneminin en güçlü bilançoları

4 / 6
İlk çeyrek döneminin en güçlü bilançoları
16 Mayıs 2016 - 10:48 www.borsagundem.com

BURGAN YATIRIMDAN İLK ÇEYREK ANALİZİ

Araştırma kapsamımızdaki şirketlere bakıldığında bankalarda toparlanma dikkat çekti. THY ve Tüpraş'ın etkisiyle, reel sektör kârı beklentilerin yüzde 17 gerisinde kaldı. Bankacılık sektöründe faiz marjı bir önceki çeyreğe kıyasla biraz daralırken, faaliyet giderlerindeki düşüş ve daha önce ayrılan bazı karşılıkların gelir yazılması, güçlü performansa destek oldu.

Bu dönemin en parlak sonuçları ise Tekfen, Ülker ve Enka'dan geldi.

Bu üç şirket hem esas faaliyet hem de net kâr performanslarıyla analistleri pozitif yönde şaşırttı. Türk Traktör, Petkim, Otokar, Pınar Et, Selçuk Ecza, Kordsa ve Hektaş dönemin dikkat çeken güçlü sonuçları arasında sıralanabilir.

^Elektrik şirketleri esas faaliyet kârlılıklarında kayda değer bir toparlanma elde ederken net kâr ise beklentileri karşılayamadı. CCİ, T.Telekom, Pegasus, Erdemir ve Migros, ilk çeyreğin diğer zayıf sonuçları olarak sıralanabilir. Çimento sektörü, tarımla ilintili şirketler (gübre ve traktör) genel olarak başarılı bir kâr artışı sağladı. Otomotivde ise yüksek baz etkisine rağmen sonuçlar tahminlerin üstünde ve tatminkar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)