Ana SayfaPiyasaDitaş Doğan ve Oyak Yatırım sorusu---

Ditaş Doğan ve Oyak Yatırım sorusu

1 / 2
Ditaş Doğan ve Oyak Yatırım sorusu
31 Ağustos 2017 - 09:12 www.borsagundem.com

HEDEF BÜYÜK BÜTÇE KÜÇÜK

SORU (1) - Ditaş’ın bilançosunda bir önceki yıla göre üç milyon TL’ye yakın artı varken neden düştü?

İlhan Balı

CEVAP - Ditaş Doğan geçtiğimiz yıl aralık ayında en düşük 3,40 TL’ye kadar indikten sonra piyasadaki genel seyre uyarak yükseldi. 8 Ağustos 2017 günü de en yüksek 8,87 TL’ye kadar çıktı. Ardından gelen satışlarla birlikte gerileyen hissede düşüş 6,38 TL’ye kadar sürdü. Şimdilerde ise 6,60 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışan hisse tekrar yukarı yönlü bir çıkış çabası içinde bulunuyor.

Şirketin altı aylık bilançosu açıklanmadan kısa süre önce hisse düşüşe geçerken bilançonun açıklandığı 14 Ağustos 2017 ve sonrasında düşüş devam etti. Son iki yıl zarar eden Ditaş’ın 2017’nin ilk yarısında maliyetlerini kontrol altında tutabilmesine bağlı olarak dönem sonunda kâr açıkladığı gözleniyor.

Şirket yönetimi faaliyet raporunda Ar-Ge çalışmalarına önem verdiğini ve 2017 yılına ilişkin stratejilerinin ulaşım endüstrisinin bir parçası olabilmek şeklinde açıklıyorlar. Söz konusu strateji kapsamında çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ve bu çalışmaların sistematik devam edebilmesi için ikinci ana strateji olarak Ar-Ge merkezi olmayı hedeflediklerini belirtiyorlar. Bununla birlikte firmanın son açıklanan altı aylık bilançosuna göre Ar-Ge çalışmaları için sadece 627 bin TL tutarında bir harcama yapıldığı görülüyor. Bir önceki yılın aynı döneminde de benzer bir rakam harcaması söz konusu. Yönetimin hedeflediği gibi Ar-Ge çalışmalarında merkez olma gibi bir beklenti varsa daha ciddi tutarda yatırımda bulunulması şart. Aksi takdirde dile getirilen hedefler güzel olmakla birlikte kağıt üzerinde kalacaktır.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)