Ana SayfaŞirket HaberleriDoğan Holding’in yeni planı---

Doğan Holding’in yeni planı

11 / 12
Doğan Holding’in yeni planı
05 Kasım 2019 - 13:07 www.borsagundem.com

"YAPTIĞIMIZ HER İŞİ DÖNÜŞTÜRDÜK”

SIÇRATAN İŞLER
Aydın Bey, 60 yıl önce Sirkeci’de yazıhanesini açmış. Otomobil, kamyonet ve iş makineleri bayiliği alarak çalışmaya başlamış. Daha sonra medya, sigorta, banka, petrol perakendeciliği gibi birçok farklı alan ve sektöre girip çıkmış. 60 yıl içerisinde grubun adım atmadığı sektör yok denecek kadar az... İlk yıllarda otomotiv bayiliği ve farklı distribütörlüklere işi çok büyütüyor. 1979’da Milliyet’in alımı, Milpa’nın kuruluşu, 1994’te Hürriyet ve Dışbank alımları, TV kanallarımızın kuruluşu, 200Ede Petrol Ofisi’ne İş Bankası ile ortak girmemiz, grubun önemli kilometre taşları. Saymadığım çok sayıda şirket, çok fazla yatırım var. Sonuçta 60 yıldır çoğu zaman, yatırım yaptığımız işlerde bir dönüşüm yapmayı, şirketi daha iyi bir yere getirmeyi başardık. 

KRİTİK ÖZELLİKLER
Aydın Bey, bizi büyütürken hep şunu söylerdi: “Hayatınızı beyaz bir sayfa gibi yaşamaya gayretin edin.” Grubumuz da bu değerleri yansıtıyor: Her işi doğru yapmak, vergiyi az ödemektense çok ödemek gibi... Bunlar her zaman bizim güçlü yanlarımız oldu. Bunlar, zor dönemlerde bizi ayakta tutan değerler.

İş anlamında baktığımızda, öne çıkan özelliklerimizi şöyle sıralayabilirim: Çeviklik, hızlı karar vermek, doğru fırsatları zamanında görmek, doğru zamanda çıkabilmek, her işi tutkuyla büyütmek ve sonuca götürmek.

GÜNLÜK İSLERDE YOK

Grubumuzun kuvvetli bir profesyonel bir yapısı var. Altı haftada bir yönetim kurulumuz toplanıyor. Çok önemli ve kritik konularda her zaman Aydın Bey’in fikrini alıyor, tecrübesinden faydalanıyoruz.

Ama kendisi günlük işleyişin içinde yer almıyor. Aynı şekilde aile bireyleri de günlük işleyişten ciddi anlamda çekilmiş durumda.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Biliyoruz06 Kasım 2019 11:37

    Medya grubuyla yaptıkları belli olan uzaktan kurmalı bir grup. Ne yazık ki Türk insanından kazandıkları parayı Türk insanına karşı kullanan gruplardan. Zaten odak alanlarından,üretim değil finans, eğlence vb sektörlerde yer alacakları belli. Sanayi olarak Yan Sanayi demişler. Aman bu ülkeye faydanız dokunmasın.

  • hayati06 Kasım 2019 10:24

    Dohol ün çok büyük planları olduğu kesin hisseye yansıyacaktır

  • irfan05 Kasım 2019 15:38

    skbnk alsanıza  (6)