Ana SayfaŞirket HaberleriDoğan Holding’in yeni planı---

Doğan Holding’in yeni planı

3 / 12
Doğan Holding’in yeni planı
05 Kasım 2019 - 13:07 www.borsagundem.com

-Medya sektöründen neden çıktınız?

-Ana akım medya sahipliği zor bir iş. Medya işimizi Avrupa’da ilk 5-6 medya grubundan biri olacak kadar büyütebilmeyi başardık. Her zaman, bu işi evrensel standartlarda yapmaya özen gösterdik. Ancak doğrusu, başta Aydın Bey olmak üzere tüm aile olarak da yorulduk ve medyadan çıkma kararı aldık. Yeniden girmek gibi bir arzumuz da yok.

-Yeni yatırımlarınızı hangi alanlarda yapmayı planlıyorsunuz?

-Hem yeni iş kollarına girmeyi hem mevcut iş kollarımızda kârlı olarak büyümeyi hedefliyoruz. Özellikle hafif sanayi ve destek sanayi gibi ihracat odaklı yeni sanayi alanlarını değerlendiriyoruz. Öncelik verdiğimiz sektörler oto yan sanayi, katma değerli ambalaj ve kimya. Bir yatırım holdingi olarak, farklı sektörlerdeki iyi fırsatları da gözden kaçırmıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönem, çok heyecan verici fırsatları da beraberinde getiriyor.

Mevcut şirketlerimiz de ek değer yaratma fırsatını içinde barındırıyor.

Finansal hizmetleri, yatırım bankacılığıyla büyütmeyi planlıyoruz. Ülkemizin, farklı enstrümanları sunabilecek ve finteklere de yatırım yapan doğru yatırım bankacılığına ihtiyacı var. Dünya genelinde yenilenebilir enerjideki yatırımlar artarken 200 MW kapasitesi olan Galata Wind şirketimizle yenilenebilir enerji işimizi verimli şekilde büyütmek için yeni sahalar üzerinde çalışıyoruz. Sanayi şirketlerimizde ise organik ve inorganik fırsatlara odaklanacağız.

Otomotivde, ikinci el, yeni markalar ve odaklı kiralama çözümleri gibi uygulamalarla kapsamlı bir planı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Yeni yatırımlarımız ve mevcut şirketlerimiz arasında sinerji yaratacak şekilde hareket ediyoruz.

Özetle gelecek vadeden, yenilikçi, inovatif ve dengeli bir Doğan portföyüyle Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Biliyoruz06 Kasım 2019 11:37

    Medya grubuyla yaptıkları belli olan uzaktan kurmalı bir grup. Ne yazık ki Türk insanından kazandıkları parayı Türk insanına karşı kullanan gruplardan. Zaten odak alanlarından,üretim değil finans, eğlence vb sektörlerde yer alacakları belli. Sanayi olarak Yan Sanayi demişler. Aman bu ülkeye faydanız dokunmasın.

  • hayati06 Kasım 2019 10:24

    Dohol ün çok büyük planları olduğu kesin hisseye yansıyacaktır

  • irfan05 Kasım 2019 15:38

    skbnk alsanıza  (6)