Ana SayfaŞirket HaberleriDoğan Holding’in yeni planı---

Doğan Holding’in yeni planı

5 / 12
Doğan Holding’in yeni planı
05 Kasım 2019 - 13:07 www.borsagundem.com

-Akaryakıt dağıtım ve enerji üretim alanlarında yeni neler yapacaksınız?

-Akaryakıt perakendesi zor bir dönemden geçiyor. Tavan fiyat uygulamaları gibi konularla sektörün çok sıkıştığı bir dönemdeyiz. Aytemiz yine de verimliliğe odaklanarak kendi içinde büyümeyi başardı. 5 yılda bir bayi yenilemeleri geliyor. Bu yüzden önümüzdeki yıl çok kritik. Yeni bir dönem başlıyor ve Aytemiz bu döneme hazırlıklı giriyor.

Enerjide de yatırımlarımız sürüyor. Rüzgar enerjisinde 60 MW’lık bir lisans çalışmamız var. Bunun yatırımım yapıyoruz. Güneş enerjisinde 30 MW kapasiteye çıktık. Orada da yeni ve doğru fırsatları değerlendiriyoruz. Çatı üzeri güneş enerjisi üretimine yönelik bir şirketimiz var. Sürdürülebilirlik adına önemsiyoruz. Bu dönüşümü ilk önce kendi fabrikalarımızda gerçekleştirdik; artık kendi enerjimizi üretiyoruz. Dışarıya servis verecek hale gelen bu şirketimizi büyüteceğiz.

-Enerjide de sıkıntı büyük. Bu sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

-2012’de rüzgâr enerjisi sektörüne ilk yatırımımızı yaptık. Satın almadan önce 4-5 bankayla görüşerek hepsinden fiyat beklentilerini aldık. Biz girdiğimizde bankaların en düşük fi yat beklentisi 9 sent civarındaydı. 10-10,5 sente kadar yükseleceğini söylediler. Ama sektör bir anda inanılmaz değişti. Tüketim son 10 yılda yüzde 3 büyüme gösterirken petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte elektrik fiyatları da 4,5-5 sent seviyelerine geriledi. Yatırımcı, kötü senaryo beklentilerinden bile daha kötü bir durumla yüz yüze kaldı. Bugün de arz fazlası, düşen tüketim eğilimi sebebiyle sıkıntı sürüyor. Yıllık yüzde 5-7 bandında gerçekleşen elektrik büyümeleri artık geçmişte kaldı. Büyümenin 2030 sonuna kadar ortalama yüzde 2-3 seviyesinde olacağını öngörüyoruz. Ama enerjinin her zaman ihtiyaç olan bir sektör olarak varlığını sürdüreceğine inanıyoruz. Burada, doğru yatırımları yapanlar kazanıyor. İlerleyen dönemde bunun düzelme eğilimine gireceğini öngörüyoruz ve buna inanarak yatırım yapıyoruz.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Biliyoruz06 Kasım 2019 11:37

    Medya grubuyla yaptıkları belli olan uzaktan kurmalı bir grup. Ne yazık ki Türk insanından kazandıkları parayı Türk insanına karşı kullanan gruplardan. Zaten odak alanlarından,üretim değil finans, eğlence vb sektörlerde yer alacakları belli. Sanayi olarak Yan Sanayi demişler. Aman bu ülkeye faydanız dokunmasın.

  • hayati06 Kasım 2019 10:24

    Dohol ün çok büyük planları olduğu kesin hisseye yansıyacaktır

  • irfan05 Kasım 2019 15:38

    skbnk alsanıza  (6)