Ana SayfaŞirket HaberleriDoğan Holding’in yeni planı---

Doğan Holding’in yeni planı

6 / 12
Doğan Holding’in yeni planı
05 Kasım 2019 - 13:07 www.borsagundem.com

-Sanayi sektöründe yeni planlarınız neler?

-Ditaş ile birlikte otomotiv yan sanayisinde yer alıyoruz. Yüzde 65 ihracat ve büyük OEM’lere üretim yapıyoruz. Yeni yatırım planlarımız da var; şirketimizi büyütebileceğimiz yatırımları inceliyoruz. Kendi içinde organik yatırım fırsatlarını ve inorganik büyüme fırsatlarını değerlendiriyoruz. Türkiye’nin ilk sanayi şirketlerinden biri olan Çelik Halat da yüzde 60 seviyesinde ihracat odaklı çalışıyor. Burada da üre¬ timimizi artırmak için yatırımlar yaptık ve ciddi dönüşümler gerçekleştirdik. Gerek şirket almak gerek organik büyümek yönünde bu şirketlerde yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

-Sanayinin farklı alanlarına da bakıyor musunuz?

-Evet. Rekabet gücü açısından Avrupa’ya ihracat potansiyeli olan, nakit üreten ve operasyonel nakdi yüksek, FAVÖK yaratan, grup ile sinerji yaratabilecek, globalde büyüme potansiyeli olan, teknoloji ve Ar-Ge içeren yeni fırsatlara da bakıyoruz.

-Otomotiv de zorluklar yaşıyor. Bu alanda nasıl bir vizyona sahipsiniz?

-Suzuki özel müşterisi olan bir marka; bazı segmentlerde çok tercih ediliyor. Ama sektör ne yazık ki zorda; satışlar düştü. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünüyoruz. Satışlar yine artacaktır. Bu öngörüyle otomotiv grubumuzda uzun vadeli bir yeniden yapılanma ve büyüme planımız var. Otomotivde başarılı olmak için konvansiyonel iş modellerinde büyük hacim yakalamanın yanı sıra trendleri de yakından takip etmemiz gerekiyor. 4x4 adını verdiğimiz stratejimize uygun şekilde dört ana iş alanında (distribütörlük, perakende operasyonları, markaya özel kiralama ve ikinci el satış işleri) büyümeyi planlıyoruz.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Biliyoruz06 Kasım 2019 11:37

    Medya grubuyla yaptıkları belli olan uzaktan kurmalı bir grup. Ne yazık ki Türk insanından kazandıkları parayı Türk insanına karşı kullanan gruplardan. Zaten odak alanlarından,üretim değil finans, eğlence vb sektörlerde yer alacakları belli. Sanayi olarak Yan Sanayi demişler. Aman bu ülkeye faydanız dokunmasın.

  • hayati06 Kasım 2019 10:24

    Dohol ün çok büyük planları olduğu kesin hisseye yansıyacaktır

  • irfan05 Kasım 2019 15:38

    skbnk alsanıza  (6)