Ana SayfaŞirket HaberleriDoğan Holding’in yeni planı---

Doğan Holding’in yeni planı

8 / 12
Doğan Holding’in yeni planı
05 Kasım 2019 - 13:07 www.borsagundem.com

-2019’u holding bazında değerlendirirsek hangi rakamlara ulaştınız?

-İlk 6 ay rakamlarımıza göre, 6 milyar TL ciro yaptık. 666 milyon TL faaliyet kârı ile geçen yıla göre yüzde 80’lik bir büyüme kaydettik. Bu başarılı performansımız yıl başından beri hisse değerimizi de çok olumlu yönde etkiledi. Yenilenebilir enerji tarafında da geçen yıla göre yüzde 85’lik bir büyüme kaydettik.

-Yıl başında koyduğunuz hedeflere ulaşabildiniz mi?

-Ciro hedeflerinde büyük oranda hedeflerimizle paralel gitmekle birlikte FAVÖK hedeflerimizde bazı sektörlerde makul sapmalar yaşıyoruz. Özellikle otomotivin yavaşlaması, otomotiv yan sanayi ve petrol piyasasındaki sıkıntılar nedeniyle otomotiv ve akaryakıt segmentlerindeki kârlılık hedeflerimizde sapmalar oluştu. Yenilenebilir enerji, faktoring, turizm gibi alanlarda daha olumlu sapmalar görüyoruz.

-2019 Doğan Holding için nasıl kapanır?

-2019’da hem ciro hem de FAVÖK olarak çift haneli büyüme rakamlarıyla yılı kapatmayı planlıyoruz. Bütçe çalışmaları sürüyor. Bütçelerimizi yaparken sadece mevcut yıla bakmakla yetinmeyeceğiz; orta vadede şirketlerimize sürdürülebilir gelir ve kâr getirecek planları da göz önünde bulunduracağız. Türkiye ekonomisinin 2020’de toparlanma sürecine gireceğini düşünüyoruz. Belki ilk 6 ay yine zorlu geçecek ama ikinci yarıda toparlanma döneminin başlayacağına inanıyor ve planlarımızı da buna göre yapıyoruz.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Biliyoruz06 Kasım 2019 11:37

    Medya grubuyla yaptıkları belli olan uzaktan kurmalı bir grup. Ne yazık ki Türk insanından kazandıkları parayı Türk insanına karşı kullanan gruplardan. Zaten odak alanlarından,üretim değil finans, eğlence vb sektörlerde yer alacakları belli. Sanayi olarak Yan Sanayi demişler. Aman bu ülkeye faydanız dokunmasın.

  • hayati06 Kasım 2019 10:24

    Dohol ün çok büyük planları olduğu kesin hisseye yansıyacaktır

  • irfan05 Kasım 2019 15:38

    skbnk alsanıza  (6)