Ana SayfaPiyasaDOHOL ve GSD Holding sorusu---

DOHOL ve GSD Holding sorusu

2 / 2
DOHOL ve GSD Holding sorusu
25 Haziran 2015 - 10:58 www.borsagundem.com

KÂRI YETERSİZ KALIYOR

SORU (2) -
GSD Holding’de sorun nedir? Haberler de gelmesine rağmen hisse asansör gibi bir aşağıda bir yukarda ve BİST de buna göz yummakta. Sahipsiz mi yoksa birileri buradan ne koparırsam derdinde mi? Neden bu kadar laçkalaştı bu hisse?
Salih

CEVAP -
GSD Holding’e ait hissenin fiyatı 2000 yılında en yüksek seviyesini gördükten sonra geriledi ve sert şekilde düştü. Hisse sonrasında bir daha toparlanamadı. Aradan geçen yaklaşık 15 yıllık zaman diliminde yukarı aşağı hareketlerde bulunsa da yatay bir seyir izliyor ve bu güne kadar 2000 yılında ulaşılan seviyeyi yakalaması mümkün olmadı. Hissenin son beş yıllık bilançosu incelendiğinde ise 250 milyon TL sermayeye karşı elde edilen kârın hayli düşük seviyede olduğu görülmekte. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket 2014 yılında kârını bir önceki yıla göre geriletti. Son açıkladığı 2015 yılı ilk çeyrek bilançosunda ise zarar söz konusu.
Firmayla ilgili kamuya yapılan 1 Haziran 2015 tarihli açıklamada, Park Holding’in enerji sektöründe faaliyet gösteren Silopi Elektrik’te  sahip olduğu hisselerin bir kısmını satın almak için görüşmelere başladığını bildirdi. Şüphesiz şirketin yatırımda bulunması önemli. Ancak daha da önemli olan yatırımların kâra dönüşebilmesi ve kârını artırabilmesi.
 Kârlılığın istikrarlı  şekilde yükselememesi hissedeki hareketin sınırlı kalmasına neden olmaya devam edecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet ünlü25 Haziran 2015 15:32

    Cok cok dogru adam parayı ucuruyor

  • kenan25 Haziran 2015 12:37

    ali ye cevap; tesktilbanktan gelen para, senin,şirketin yada yatırımcılara yansımaz ,yamsımadıda patronun cebinde kalem oyunları ile bir yerden bir yere uçtu, bence sen borsayı bırak ali kardeş,acemisin bir hayli

  • ali25 Haziran 2015 11:25

    tekstil bankdan gelen parayı neden analizde göz önüne almıyorsunuz defter değerinden hiç bahsetmiyorsunuz

  • salih25 Haziran 2015 11:21

    teşekkürler borsa gündem açıklamalarınız oldukça güzel. demekki şirket iyi yönetilemiyor. karlı iş yapılamıyor.