Ana SayfaPiyasaDolar 2.19 TL seviyesini test edebilir---

Dolar 2.19 TL seviyesini test edebilir

2 / 3
Dolar 2.19 TL seviyesini test edebilir
06 Ağustos 2014 - 13:59 www.borsagundem.com

USDTRY paritesinde ABD tarafında büyüme verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi, tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasına rağmen 6 ay üst üste 200 bin in üzerinde gerçekleşmesi bunun yanında sün açıklanan fabrika siparişlerinin beklentileri aşıp büyüme göstermesi FED’in faiz adımına yakınlaşması beklentisi ile Amerikan Dolarının gelişmekte olan para birimlerine karşı değer kazanmasına neden oldu. Türk lirası özellikle Kırılgan beşli olarak adlandırdığımız ülkelerden Güney Afrika Randına paralel hareket etmektedir. Şuan USDTRY paritesinde Moody’s not beklentisinden ziyade gelişmekte olan ülkelerde gerçekleşen satış dalgasının etkili olduğunu söyleyebiliriz. Moody’s kararı fiyatlama içerisinde çok az yer bulmaktadır, ekonomi yönetimi tarafından açıklamalar ise sanki bir not indirimi beklentisinin olduğu göstermektedir, bu durumun gerçekleşmesi halinde ise TRY gelişmekte olan ülkelerden negatif ayrışarak sert satış baskısı altında kalabilir. Her ne kadar siyasi kanatta söylemler biraz yumuşatılsa da, piyasada soru işareti oluşmuş durumda. Bu bakımdan Cuma günü gerçekleşecek Moody’s açıklamaları dikkatle izlenecektir.
 
USDTRY paritesi 2,1530 seviyesini yukarı yönlü kırmıştır. Paritenin 2,1530 seviyesi üzerinde kalmaya devam etmesi halinde 2,1800’e ve 2,1920 seviyelerine doğru bir yükseliş hareketi görebiliriz. USDTRY’de gevşeme görmemiz için 2,1530 altında tutunma görmemiz gerekmektedir. USDTRY paritesinde uzun zamandır vurguladığımız gibi yurt içinde ve yurt dışındaki konjonktür paritenin yükseliş hareketine devam edebileceğini bize göstermektedir. 
 
Gösterge tahvil faizi tarafındaki kritik eşik yüzde 9,00 seviyesi olarak görünmektedir. Geçtiğimiz hafta iyi gelen ABD verilerinin gelişmekte olan piyasalarda yarattığı rahatsızlık üzerine, bu hafta başında da enflasyon verilerinin olumsuz gelmesi faizin yüzde 9 bandının yukarı kırılmasına neden olmuştur. Bu bakımdan faizlerde rahatlama görülmesi için gösterge tahvil faizin yüzde 9 seviyesini aşağı kırması gerekmektedir. Gösterge faizde yüzde 9,50 Fibo seviyesidir, üzerinde tutunması halinde yüzde 9,80 ve yüzde 10 seviyeleri test edilebilir.
 
Borsada ise 80.000 psikolojik seviyesi aşağı yönlü kırıldı. Bu seviye altında kalınması borsa açısından olumsuzdur. 80.000 seviyesi aşağısında kalındığı sürece 79.000, 77.500 ve 76.000 seviyeleri destek olarak izlenebilir. Borsada pozitif seyrin görülebilmesi için 80.000 seviyesinin yukarı yönlü kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması gerekmektedir.

ENVER ARKAN
ALB MENKUL DEĞERLER

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKAN GUCLU06 Ağustos 2014 17:23

    SIZE GONDERILEN BUTUN YORUMLARA DA BU HASSAIYETI GOSTERMENIZI DILERIM.TESEKKUR EDERIM.

  • HAKAN GUCLU06 Ağustos 2014 16:27

    BENCE ARACI KURUMLARIN PIYASA ILE OYUN HAMURU GIBI OYNAYAMAMALARI ICIN HISSE ALIM SATIM FIYATLARINDA DEVLETIN ARACI KURUMLAR ICIN VERDIGI FIYATI RADIKAL BIR SEKILDE 10 VEYA 20 KATINA CIKARMALARI LAZIM .BU KURUMLARIN HEM PIYASA ILE HEM DE INSANLAR'IN BIRIKIMLERI ILE BU KADAR KOLAY OYNAYAMAMALARI LAZIM.

  • borsa06 Ağustos 2014 14:52

    game over..