Ana SayfaTeknik AnalizDolar, altın, euro ve petrol analizi---

Dolar, altın, euro ve petrol analizi

3 / 5
Dolar, altın, euro ve petrol analizi
06 Kasım 2015 - 08:40 www.borsagundem.com

EUR/USD ANALİZİ

Olumsuz haberlerin gölgesinde kalan Euro/Dolar paritesinin düşüşünü haftanın dördüncü  işlem gününe de taşıdığını görüyoruz.

Paritede parasal teşvikin artırılabileceği ihtimali fiyatlanırken önceki gün FED Başkanı J. Yellen’ın ve FOMC üyelerinin faiz artışı için Aralık ayı ihtimalini artıran açıklamalarda bulunması eurodaki

satış baskısını destekledi. Dün gün  içerisinde beklentileri karşılamayan Almanya ve Euro Bölgesi verileriyle 1.09 seviyesi altında fiyatlanmaya devam eden paritede, ABD tarafından açıklanan işsizlik başvurularının 276 bin  ile beklentilerin üzerinde artış göstermesi satışları sınırladı diyebiliriz. Bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri parite açısından kritik önem taşımaktadır. Verinin olumlu gerçekleşmesi FED’in faiz artırım kararında elini güçlendirebilir. Ayrıca Almanya’da sanayi üretimi ve FOMC üyesi Bullard’ın açıklamaları da yakından takip  edilecektir.

Pariteyi teknik açıdan incelediğimizde, 1.0870 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması durum  nda 1.09-1.0940 dirençleri hedeflenebilir.

Olası geri çekilmelerde ise 1.0845-1.08 destekleri izlenebilir.  

Destek Menkul Değerler

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)