Ana SayfaPiyasaDolar borsanın yönünü belireyecek---

Dolar borsanın yönünü belireyecek

1 / 4
Dolar borsanın yönünü belireyecek
12 Kasım 2015 - 11:42 www.borsagundem.com

A1 Capital Menkul Değerler Direktörü Belgin Maviş, dolar ve euro kurları, borsa ve faizdeki gelişmeler ile beklentileri değerlendirdi.
Cari İşlemler Dengesi'nin Ekim 2009'dan bu yana ilk kez fazla vermesini yorumlayan Belgin Maviş, cari denge rakamlarının cari açıktan cari fazla durumuna gelmesinin yurtiçinde iyimser bir hava oluşturduğunu söyledi. Maviş, Türk Lirası'nın Dolar karşısındaki değer kazanımı ile birlikte Doların diğer para birimleri karşısındaki karışık seyrinin de pozitif algıda etkili olduğunu belirtti.

"BORCUMUZU CARİ FAZLA İLE DÖNDÜREBİLİR KIVAMA GELDİK"

​Cari İşlemler Dengesi'ndeki 'Net Hata Noksan' kalemine de değinen Belgin Maviş; "Moral bulmamızda en önemli etken cari dengenin Eylül ayında 95 milyon Dolar fazla vermesiydi. Ve bununla birlikte daha önceki aylarda ve yıl içinde hep net hata noksan kalemindeki yüklü girişlerle bir şekilde finanse ettiğimiz borcumuzu bu sefer tamamen nakit girişleriyle ve cari fazla ile döndürebilir kıvama geldik. İhracattaki artışın da bunu desteklemesi, ihracatın ithalatı karşılama oranının da yüzde 83'ler seviyesine çıkması da iyimserliğin artmasındaki etkenlerden biri oldu" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)