Ana SayfaPiyasaDolar ne zaman düşecek?---

Dolar ne zaman düşecek?

4 / 6
Dolar ne zaman düşecek?
01 Şubat 2014 - 22:21 www.borsagundem.com

KARAR ETKİSİNİ ZAMANLA GÖSTERECEK

Dövizdeki durumun tek başına Türkiye ile ilgili bir durum olmadığını, ABD Merkez Bankası'nın tahvil alım kararları ile ilgili stratejilerinin de hesaplara katılması gerektiğini söyleyen Uluslararası Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan ise ''FED tahvil alımlarında daha da azatlıma gidince tüm gelişmekte olan ülkeler gibi Türkiye'de etkilendi. Türkiye'nin tabi ilave olarak bir de iç siyasi riskleri bulunuyor. O yüzden Merkez Bankası'nın aldığı karar etkisini zamanla gösterecektir. Bunun hemen olması beklenemez. Çünkü önümüzde 30 Mart seçimleri var. Ancak o tarihten sonra siyasi tartışmaları geride bıraktığımızda dövizde sağlıklı bir seyir izleyebileceğiz. Finans kuruluşları dahi henüz Merkez Bankası kararları doğrultusunda kendini ayarlayabilmiş değil. Öte taraftan siyasi belirsizlikten ötürü Kırılgan 5'li de TL dolar karşısında en fazla değer kaybeden para birimi oldu. Çünkü 5'li deki diğer ülkelerin siyasi riskleri yok'' şeklinde konuştu.

CİDDİ GÜVENSİZLİK VAR!

Siyasi gerilimin düşmeden dövizde düşüşün gerçekleşmesinin imkânsız olduğunu söyleyen Ekonomist Dr. Deniz Gökçe de 30 Mart ve sonrasına dikkat çekti. Doların düşeceğine yönelik ciddi bir güvensizlik oluştuğunu bu yüzden de iç piyasada yerliler tarafından dövize yönelik çok ciddi bir talebin oluştuğunu belirten Gökçe, '' En azından bitmese dahi ciddi anlamda siyasi tartışmaların hafifleyeceği 30 Mart sonrasında dövizde yaşanan dengelenme daha net olacak. Türk Lirası'nın dolar karşısındaki kaybının yüksek seviyelerde olmasının en büyük sebebi 17 Aralık ve sonrasında yaşanan süreçtir. Çünkü o tarihe kadar yüzde 11 olan seviyeler o tarihten itibaren yüzde 30'lara kadar çıktı'' dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Utkur bey19 Ağustos 2015 15:55

    neden gün sayın yukseliyor. ...????????

  • Umut Can19 Nisan 2015 22:42

    lütfen dollary duşurun

  • ???02 Şubat 2014 23:00

    Yahu millet hırsızın hiç mi suçu yok?

  • Mehmet dinarli02 Şubat 2014 19:55

    ALLAH cemaatide akp yide chp yide kahretsin bitirdiler halki

  • metin02 Şubat 2014 15:34

    PENSİLVANYA(cematt),CIA,BCC,İSRAİL,MOSSAD,CHP TOPYEKÜN EMPERYALİST SÖMÜRÜCÜ DÜZEN ve YALAKALARI/ AKP KAVGASI SONUÇ= OLUMSUZ ETKİLENEN KİM,İŞSİZ,asgari ücretli,emekliler,işçiler,memurlar KARLI ÇIKAN KİMLER,EMPERYALİSTLER VE yalakaları zenginler,cemaat/akp GİREN İKİ UCUCDA SİVRİ KAZIK EZİLEN HALK

  • mehmet02 Şubat 2014 14:27

    İTHALAT YAPAN BİR İŞADAMIYIM.DOLAR ÇIKARSA ÇİNDEN UCUZ ÜRÜNLERİ GETİREMEM. BATARIM.

  • Imam02 Şubat 2014 01:24

    IMF verilen dolarlari Geri site is duels in erdogan amca

  • Metin02 Şubat 2014 01:14

    Cevap hic bir zaman

  • TUĞRUL BAŞOL02 Şubat 2014 00:40

    önümüzdeki günlerde doların ateşi sönecektir elbette ama herkes biraz diline sahip olursa.hepimiz çok biliyoruzya ,sallıyoruz ya tutarsa misali.ama dolar düşecektir eğer herkes borsanın 50-55 binlerinden bahsediyorsa bilinki gerçekten yabancılar mal topluyordur ve yukarı çıkaravcaklardır,ama ufak bir durulmaya bakar bu iş.demedi demeyin. ulusal 30 güvenli liman olacaktır ama sektör şart.meselamı ENKA,TEKFEN V.S GİBİ HİSSSLERİ İRDELEYİNİZ.

  • murat01 Şubat 2014 23:59

    ilginç yukarıdaki yorumları ekonomi profesörleri yapmış ve piyasadan bihaberler,yorum yapıp insanları zarar ettirmesinler,fed 1 yıl sonra faiz artırdığında piyasanın durumu ne olacağını biliyorlarmı,faiz artırımı dolara olsun borsaya olsun fiyatlaması yapılmış değil henüz,2006 daki küçük bir türbülanstı bu seferki çok farklı,dolar uzun vadeli çıkış trendine başlamış olabilir,buda piyasada bulunan cahil bir vatandaşın yorumu.

  • dlbyz01 Şubat 2014 23:30

    merkez bankası yalakalığı bu dolar 4 puanla durmaz 4.5 şok yetermi hayır dolar suş değiştirdi auro zayıflıyor türk lirasıda ama amerika toplanıyor

  • Technic01 Şubat 2014 22:37

    Güzel rasyonel açıklamalar. Tanınmış ekonomistlerin zaten genel pozisyonlarını biliyoruz, hepsinin bir arada yorum vermesi çok daha faydalı oluyor. Merkez tarihe geçecek hareketler yaptı tebrik edyorum. Şahsen ben bile döviz çıkacak mı inecek mi tahmin edemiyorum. Yani spekulasyon bitmiştir, sadece ihtiyacı olan alır. Ama 2,51 olduğu anda durum değişir, o zaman tekrar bakmamız lazım pahalı mı ucuz mu diye.