Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda kritik günler---

Dolarda kritik günler

3 / 4
Dolarda kritik günler
15 Mart 2014 - 07:28 www.borsagundem.com

FED kararları etkileyecek

Siyasi gelişmelerin yanı sıra FED’in atacağı adımların da piyasalara yön verdiğini hatırlatan Özgür Hatipoğlu şunları söyledi:
“Özellikle FED’in varlık alımlarını azaltma ve faiz konusunda atacağı adımlar gelişmekte olan piyasaların yönünü belirleyecek. FED faiz artırımı için işsizliğin yüzde 6.5 olmasını çıpa olarak koymuştu. İşsizlik şu anda yüzde 6.7 seviyesinde. Ancak, faiz artırımı için henüz erken. Enflasyon yüzde 2.5 hedefinin uzağında. O nedenle FED’in işsizlik çıpasını aşağı çekmesini bekliyoruz.”
Euro/dolar paritesinin de hareketli olduğunu belirten Hatipoğlu, “Avrupa Merkez Bankası’na (EBC) FED gibi tahvil alım programı başlatması konusunda baskı var. Bunu yaparsa, euro düşebilir.
 ECB’nin ise gündeminde ‘çürük bankalar’ın ayıklanması ve ‘mali birlik’ var. Dolayısıyla, doların, euro’nun yönü sadece içerideki gelişmeler değil yurtdışındaki siyasi ve ekonomik kararlar da belirleyice olmayı sürdürecek” yorumunda bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kara15 Mart 2014 21:10

    Insaallah dolar asagı borsa yukarı

  • ismail 15 Mart 2014 11:58

    artık sizlere inanmıyoruz altındaki borsada gördük sizleri altın 900-1000 olcak diyorlardı ne oldu bizler sattık onlar oldı bizim zarar ne olcak cüneyit beyyyyyyyyy ekonomisler biraz agızlerını sahıp olsunlar lüttfennnn rasgelen konusmasın

  • MEN15 Mart 2014 07:48

    BÜYÜK YATIRIMCILAR ÖNCEDEN ALIM YAPIYORLAR... VE SONRA KAR ETMEK İÇİN AKLINDAKİ FİYATLARI SÖYLÜYORLAR... HERKES ALIM YAPMASA BU DÖVİZ NİYE ÇIKSIN...