Ana SayfaHisse Öneri ListesiDüşen piyasadaki en cazip 7 hisse---

Düşen piyasadaki en cazip 7 hisse

1 / 11
Düşen piyasadaki en cazip 7 hisse
14 Haziran 2013 - 08:31 www.borsagundem.com

GEÇEN haftaya damgasını Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan olaylar vurdu. Parkla ilgili yaşanan gelişmelerin Borsa İstanbul’a (BIST) yansıması da çok sert oldu. Çok hızlı bir şekilde 73.0.33 seviyelerine kadar gerileyen BIST 100 endeksi cuma gününü ise 78.332 seviyesinden kapattı. Endeksin bundan sonraki seyrinin biraz daha sakin olması bekleniyor.
Öte yandan geri çekilmelerin birçok hisse senedi fiyatını cazip kılabileceğini söyleyen analistlere göre, borsada pozisyon almak isteyenler için bu dönem bir fırsat da olabilir. Ancak tabii ki bu riski alabilenler ve piyasayı çok dikkatli izleyebilecek olanlar için?
Bu dönemde hisse senedi almak isteyenlerin geri çekilmeye neden olan süreci yakından izlemesi gerektiğini belirten analistler, endekste özellikle kar satışları ile trendin kırılması arasındaki farkın iyi analiz edilmesi gerektiği konusunda hemfikirler. Analistlere göre, kar satışlarında hisse pozisyonlarının önemli bir bölümü korunmalı. Ancak yükseliş trendi kırıldığında yatırımcılar nakit varlıklarını artırarak daha düşük maliyetli yeni alımlar yapabilir.
Türkiye’de siyasi risk algılamasının değişmesinin BIST’taki volatiliteyi (oynaklık) artıracağını söyleyen ATIG Menkul Değerler Araştırma Departmanı Yönetmeni Osman Kadri Koca, “BIST 100 endeksinde kısa ve orta vadede 75 bin 500 seviyesi ilk güçlü desteğimiz. 84 bin 700 seviyesi ise tepki alımlarının zayıflayacağı direnç bölgesi olacak” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)