Ana SayfaHisse Öneri ListesiDüşüşün fırsat yarattığı 11 hisse---

Düşüşün fırsat yarattığı 11 hisse

11 / 13
Düşüşün fırsat yarattığı 11 hisse
07 Haziran 2013 - 08:12 www.borsagundem.com

TEKFEN HOLDİNG
Şirket, 3013’ün ilk çeyreğinde konsolide bazda 2012’nin aynı dönemine göre yüzde 6 artışla 1.1 milyar TL ciro elde etti. Aynı dönemde FAVÖK’ünü yüzde 18 artırarak 114 milyon TL’ye ulaştırdı. Net kâr ise yüzde 59,3 büyüyerek 142 milyon TL’ye yükseldi. Tekfen Holding’in finansallar açısından 2013 yılına iyi bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz. Şirketin taahhüt sektörü faaliyetlerine bakıldığında, 2012 sonu itibariyle 2,15 milyar ABD Doları tutarında olan kalan iş miktarı stoku (backlog), tamamlanan işlere rağmen 640 milyon dolar büyüklüğündeki Azerbaycan projesinin etkisiyle 31 Mart 2013 itibariyle 2,4 milyar ABD Doları seviyesinde gerçekleşti. Tekfen İnşaat ayrıca, 122,5 milyon dolar büyüklüğündeki Suudi Arabistan Jubail'de gerçekleştirilecek petrokimya tesisi yatırımı kapsamında yapılacak Propilen Oksit Proses Ünitesi'nin inşaat ve elektromekanik montaj işlerinin yapımına ilişkin projeyi kazandı. Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. 68 bin kişilik Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun yapımı işi için Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile bir sözleşme imzaladı. Projenin büyüklüğü yaklaşık 640 milyon dolar seviyesinde. Tarım tarafında, Toros Tarım'ın 726 bin ton/yıl kapasiteli yeni bir sülfürik asit tesisi kurulması, bu tesisle birlikte varolan Fosforik Asit Tesislerinin yenileştirilmesiyle yıllık fosforik asit üretim kapasitesinin 200 bin ton/yıla çıkarılması ve fosforik asit ihtiyacının tamamının üretimden karşılanması planlanmaktadır. Ayrıca kompoze gübre tesisleri iyileştirme yatırımında ise yeni kurulacak Sülfürik Asit Tesisi'nden Kompoze gübre üretim ünitelerine doğrudan hammadde girişi sağlanması amaçlanıyor.
Türkiye'ye ek olarak MENA ve CIS ülkeleri şirketin radarında olacaktır. Şubat 2011'de askıya alınmış Libya projeleri ülkedeki olumlu gelişmelerle tekrar gündeme gelebilir. Tekfen’in toplam bedeli 480 milyon dolar olan "Büyük Nehir Projesi"nin yüzde 68'lik kısmı Tekfen İnşaat'a aitti ve ciro kaybı 103 milyon dolardı. Libya'daki projelerin yeniden gündeme gelmesi, bu kaybın kompanse edilmesi açısından önemli olacaktır.
Tekfen için, katalizör gelişmelerin tam anlamıyla fiyatlanmadığını ve çarpanları itibariyle uygun seviyelerde işlem gördüğünü düşünüyoruz. Borsalarda görülen sert düşüşlerle birlikte hafta başından bu yana yüzde 4 düşen Tekfen hisseleri için mevcut seviyelerin alım için uygun olduğunu düşünüyoruz. Tekfen hisseleri için yüzde 35 yükseliş potansiyeli ile 9 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)