Ana SayfaPiyasaHisse alımı için düzeltmeyi bekleyin---

Hisse alımı için düzeltmeyi bekleyin

3 / 6
Hisse alımı için düzeltmeyi bekleyin
28 Mart 2016 - 13:51 www.borsagundem.com

FİYATLARA YANSIDI

Merkez bankalarının faiz konusunda piyasalara destek vermesi, piyasalarda olumlu algıya neden oldu. Avrupa Merkez Bankası (ECB), parasal genişleme limitlerini artırdı. FED'in 2016 için faiz artırım beklentisi azaldı.
Meksa Yatırım Genel Müdürü Vesile Şarlıoğlu, bu durumun piyasalar üzerindeki FED faiz baskısını kaldırdığını ve risk iştahını artırdığını söylüyor. Şarlıoğlu da BİST'te yükseliş soması bir düzeltme hareketi olacağı ve bu geri çekilmelerde başta bankacılık olmak üzere hisse oranının artırılabileceği kanaatinde.
Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Gülsevin Çipli ise yılın ikinci çeyreğinde endeksin 80.000'in üzerinde tutunacağı kanaatinde. Çipli, bu konuda şunları söylüyor: 'Yabancı katılımıyla desteklendiğini gözlemlediğimiz yukarı hareketin, 80.000 rinde orta vadeli olarak güç kazandığını düşünüyoruz. Böylece sert yükselişin ardından ara düzeltmeler oluşsa bile 20l6'nın ilk yarısında hareketin 85.000 seviyesini hedefleyebileceğim düşünüyoruz. Sert yükselişin ardından ara düzeltmelerde, bankacılık his¬selerinde pozisyon alınabilir."
Deniz Portföy Genel Müdürü Fatih Arabacıoğlu, dengeli ve temkinli portföy önerisinde bulunuyor. Arabacıoğlu, bu dönemde kısa vadeli kazançtan çok mevcut varlıkları koruyabilmenin önemli olduğu kanaatinde. Fatih Arabacıoğlu, hisse piyasasının kesinlikle ucuz olmadığını, mevcut risklere göre hisse seçiminin fark yaratacağını söylüyor. Arabacıoğlu, "Dövizde de yönsüzlük hakim. TL düzeltme yaptığı için kısmi olarak eşit miktarda döviz taşınabilir. Altın ise destek noktalarına yakın olduğumuz için taşınabilir" diyor.
Atlas Portföy Genel Müdürü Emrah Silav da riskin azaltılmasını ve dengeli bir portföy yapılmasını öneriyor. Çünkü FED'in faiz artırımı sayısını dörtten ikiye çekmesi ve ECB'nin genişlemeci politikaya devam etmesi risk iştahını artırsa da bunun reel ekonomiye yansımasını dikkatli izlemek gerekiyor.

YÜKSEK HİSSE ÖNERENLER

Kısa vadeli bakıldığında döviz piyasasında geçmişte yaşandığı gibi yukarı yönde sert hareketlerin olmayacağı varsayımında bulunan Destek Menkul Genel Müdürü Tuna Yılmaz, düzeltme hareketlerinde borsada alım yapılabileceğini söylüyor. Yılmaz, dolar/TL tarafında çok fazla düşüş yaşanırsa FED'in haziran ayı toplantısını ve Brexit denilen İngiltere'nin AB'den ayrılma konusunu düşünerek dövizde pozisyonların yenilenebileceğini ifade ediyor. Tuna Yılmaz, son zamanlarda yaptığı hareketle birlikte düşük de olsa altın da taşınabileceği kanaatinde.
Portföyde yüksek miktarda hisse senedi öneren isimlerden biri olan IKON Menkul Genel Müdürü Engin Kuru ise şunları söylüyor: "Küresel piyasalarda düşük faizin olması ve hatta negatif faizlere geçilmesi iki ürün grubunu öne çıkarır. Biri hisse senetleri diğeri ise değerli metaller. Bu yüzden portföylerde bu ürünlere ağırlık verilebilir. Faizlerin düşüş trendine girmeye başlamasıyla birlikte tahvil bono pozisyonlarının da bulunmasını öneririz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hüseyin29 Mart 2016 09:21

    Borsanın dip 26-26.500 olması demek mi...Doların 30 lira olması demek gibi bir şey yani....Nasıl bir yorum bu...

  • yılmaz28 Mart 2016 18:36

    Düz etme bitince haber verirsiniz artık..

  • Adil özdemir28 Mart 2016 14:37

    Türkiye de kumar oynatıyorlar.Bunların hepsi aynı.Borsa aynı yerde in çık -in çık yapıyor benj beni bildim bileli.O zaman buna nasıl olurda batırım aracı yerine yatırım aracı denir.Bu adamlara sorun hiç biri altın yada döviz önermez ama bizim milletin hepsi benim gibi aptal değil...Gider döviz ve altın alır kazanır.Borsaya yatıran batar.15 yıl önce ki yapı kredi bankası daha pahalıydı.Hesabını siz yapın.