Ana SayfaPiyasaEkonomistler, Erdoğan'ın adaylığı için ne dedi?---

Ekonomistler, Erdoğan'ın adaylığı için ne dedi?

3 / 5
Ekonomistler, Erdoğan'ın adaylığı için ne dedi?
02 Temmuz 2014 - 07:03 www.borsagundem.com

"Başbakan Erdoğan'ın adaylığı piyasalar için sürpriz değil"

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte ise kamuoyu yoklamalarına ve 31 Mart yerel seçimleri sonuçlarına bakınca Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi olasılığının çok yüksek gözüktüğünü belirtti.

Ökte, "Başbakan Erdoğan görevinden istifa etmeyecek. Eğer ağustosta seçimi kazanır ve cumhurbaşkanı olursa, o zaman AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan görevlerinden istifa edecek. Bu durumda, parti içtüzüğüne göre 45 gün içinde AK Parti kongresi toplanacak ve yeni liderini seçecek. Yeni seçilecek lider AK Parti'yi 2015 Temmuz'da yapılması planlanan genel seçimlere götürecek" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partinin en önemli ikinci ismi olduğunu ve Başbakan Erdoğan'dan sonra partinin liderliğine geçeceğine inandıklarını ifade eden Ökte, şunları kaydetti:

"Başbakan Erdoğan'ın adaylığı piyasalar için sürpriz değil, TL cinsi varlıklara da bir etkisi olmayacağı düşüncesindeyiz. Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilirse, yeni hükümeti kurma görevini kime vereceği ve Cumhurbaşkanı Gül'ün parti içindeki rolünün ne olacağı piyasalar için önemli olacak görüşündeyiz. Gül'ün bir sonraki AK Parti Genel Başkanı olacağını ve şu an için temmuz 2015'te planlanan genel seçimlerin, bu senaryoda öne alınabileceğini düşünmekteyiz. Politik baz senaryomuz Cumhurbaşkanı Gül'ün 2015 genel seçimlerinde AK Parti'nin başında olacağı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın mevcut görevini koruyacağı yönündedir. Ali Babacan'ı yurtdışı yatırımcılar nezdinde güvenilirliğin tesisinde kritik bir figür olarak görmeye devam ediyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)