Ana SayfaPiyasaEkonomistler, Erdoğan'ın adaylığı için ne dedi?---

Ekonomistler, Erdoğan'ın adaylığı için ne dedi?

4 / 5
Ekonomistler, Erdoğan'ın adaylığı için ne dedi?
02 Temmuz 2014 - 07:03 www.borsagundem.com

"Siyasi risk, önümüzdeki dönemde yeniden rafa kalkacak gibi gözüküyor"

Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz da cumhurbaşkanlığı seçiminin yerel seçimlerdeki gibi gergin kampanya dönemine neden olacağını ve cumhurbaşkanı adaylarının açıklanmasıyla siyasi tablonun seçimlere kadar belirginleştiğini ifade etti.

Yerel seçim sonuçları ve kamuoyu yoklamaları Başbakan Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en güçlü aday konumuna getirdiğini ve seçimi kazanma olasılığına kesin gözüyle bakıldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tablonun belirginleşmesinin ardından sakin kampanya dönemi varlık fiyatlamalarının piyasa dinamiklerine göre şekilleneceği anlamına geliyor. Yerel seçimler öncesinde piyasaların hatırladığı siyasi risk, önümüzdeki dönemde yeniden rafa kalkacak gibi gözüküyor. Zaten ülke risk priminin mart ayı başındaki 275 baz puan seviyesinden güncel 175 baz puan seviyesine gelmesi piyasaların cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine önünü görerek ve kararlı girdiğini ifade etmekte.  

ABD'de enflasyonist baskıları göz ardı eden para politikası tutumu, Euro bölgesinde 'anti-deflasyonist' genişlemeci yaklaşım ve Çin'de yüzde 7,5 büyüme hedefi kapsamında mini-teşvik uygulamaları gelişmekte olan ülke piyasaları özellikle de yüzde 4 büyüme trendindeki performansı nedeniyle Türkiye için olumlu havanın seyrini güvence altına almakta."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)