Ana SayfaPiyasaEkonomistler, Erdoğan'ın adaylığı için ne dedi?---

Ekonomistler, Erdoğan'ın adaylığı için ne dedi?

5 / 5
Ekonomistler, Erdoğan'ın adaylığı için ne dedi?
02 Temmuz 2014 - 07:03 www.borsagundem.com

"Artı eksi yüzde 5-6 seviyelerinde dalgalanmalar yaşanabilir"

Economics Consulting (EEC) Kurucusu ve Ekonomist Şevin Ekinci de Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasına piyasanın ilk tepkisinin pozitif olması beklenirken, ilk tepkinin düşüş yönünde olduğunu söyledi.

Buna hem kötü gelen PMI verileri hem de gelişmekte olan ülkelerde görülen düşüşün sebep olduğunu ifade eden Ekinci, seçime kadar bugünden farklı bir sürecin olacağını, düşük olan volatilitenin bu vakitten sonra özellikle Türkiye piyasalarında artacağını öngörüyor.

Hem aşağı hem yukarı yönlü artı eksi yüzde 5-6 seviyelerinde dalgalanmaların yaşanabileceğini dile getiren Ekinci, "Borsa Istanbul için ne 77.000 seviyesinin altında ne de 80.000 seviyesinin üzerinde kalıcılık beklemiyorum. Kazançlar çabuk geri alınıyor. Bu açıdan hem volatil hem de karlı bir dönem değil; ancak çok sıkı takipçiler kazançlı çıkabilir" dedi.

Gelecek dönemde en büyük belirsizliğin yeni Başbakan'ın kim olacağı olduğunu vurgulayan Ekinci, "Cumhurbaşkanı, 10 Ağustos'a kadar büyük sürprizler yaşanmazsa belli. Recep Tayyip Erdoğan olacak görünüyor. Ancak esas belirsizlik o kendi görevine 28 Ağustos'ta geçtiğinde yerini hangi ismin dolduracağı. Buna ek olarak Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduktan sonra yeni referandum önerileri getirip getirmeyeceği (anayasa için, yarı-başkanlık sistemi için vs) tartışma konusu yaratacak. Bu da piyasaları gerecek bir unsur olarak duruyor" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)