Ana SayfaPiyasaEkonomistlerden faiz yorumu---

Ekonomistlerden faiz yorumu

1 / 6
Ekonomistlerden faiz yorumu
20 Ocak 2015 - 14:29 www.borsagundem.com

Alternatifbank Şenol: Önümüzdeki dönemde faiz kararı enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacak

Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, önümüzdeki dönemde para politikası kararlarının enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacağını vurguladı.
Serdar Şenol Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin politika faizini 50 baz puan indirerek %7.75’e çekerek, faiz koridoru alt ve üst bantlarını koruduğunu kaydetti. TCMB'nin enflasyon 
beklentilerindeki gerileme ve petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyonu aşağı yönde baskıladığı için faiz indirimini tercih ettiğini belirttiğine işaret ederek, "Enflasyondaki düşüşün kalıcı olması için para politikasında temkinli bir yaklaşım gerekmektedir. Bu çerçevede, önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacaktır"
diye konuştu.
Şenol, enflasyon beklentilerinin, fiyatlama davranışları ile enflasyonu etkileyen diğer unsurların yakından izleneceğini ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri 
eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğini kaydederek, şu şekilde konuştu:

"TCMB TL likiditesi yönetiminde sıkı duruşunu koruyacak. TCMB’nin enflasyondaki gerilemenin devamında faiz indirimlerine devam etme ihtimali bulunuyor.
Üst bandın değişmemesini, olası finansal dalgalanmalara karşı bir sigorta olarak görüyoruz. Piyasa beklentilerinin üst bandında bir faiz indirimi yapan TCMB (Beklenti 25- 50 bps indirim), bu anlamda cesur bir adım atmış oldu. Beklentimiz ilk çeyrek içinde bugünkü indirime ek olarak 50-75 baz puanlık  faiz indirimi gelebileceği doğrultusunda."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ŞAKİR ALAYLI EKONOMİST20 Ocak 2015 16:24

    BENCE ESAS SORUN PARASINI ARACILAR ELİYLE SABİT BELİRLENMİŞ FİYATTAN PARASINI BİR MAL, MÜLK GİBİ BAŞKALARINAN KULLANANDIRINLARDA. YANİ BORÇ VERENLER. 1 YIL SONRA ANA PARANIN NE KADAR AŞINACAĞI BİLMEDEN VERİYORSUN. HALBU Kİ ÜCRET VADE SONUNDA BELİRLENSE DAHA MANTIKLI, DAHA HAKKANİYETLİ OLMAZ MI? VADE SONUNDA EFLASYON (AŞINMA)+KULLANIM KİRASI ŞEKLİNDE OLURSA BİR KUMAR OLMAKTAN UZAKLAŞMIŞ OLUR. HAK HUKUK GEÇMEZ