Ana SayfaPiyasaEnflasyondaki artışın nedeni kur---

Enflasyondaki artışın nedeni kur

1 / 3
Enflasyondaki artışın nedeni kur
03 Haziran 2015 - 10:37 www.borsagundem.com

Finans Yatırım/Kanlı: Enflasyonun yıllık bazda artmasındaki temel unsur kur geçişkenliği

Finans Yatırım'dan Ekonomist Burak Kanlı, enflasyonun yıllık bazda artmaya devam ettiğini ve bundaki temel unsurun kur geçişkenliği gibi göründüğünü kaydetti.
Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, ulaştırma, mobilya ve ev aletleri gibi alt kalmelerde YoY enflasyonun arttığının görüldüğüne işaret ederek, "Diğer taraftan giyim alt kaleminde bir süredir devam eden düşüş eğilimi bu ay yerini artışa bıraktı toparlanan iç talep ve yine kur kaynaklı olmak üzere. Tüm bunlar çekirdek göstergelerde de ciddi artışlara yol açtı" diye konuştu.

Ekonomist Kanlı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ancak, iş dönüyor, dolaşıyor ve gıdaya geliyor. Gıda enflasyonu bu ay yıllık bazda düşüş kaydetti. Önümüzdeki dönemde bu düşüş eğilimi devam edecektir. İyi mahsül, bol ürün, kamunun belli ürünlerde şimdilik sözlü müdahalelerde bulunması buna yol açacaktır. Diğer taraftan, seçim sonrası gıda komitesinin gıda fiyatlarına dair ciddi önlemler almasını da bekliyoruz. Bunun sonucunda gıda fiyatlarını yıl sonunda %9 seviyesinde varsaymaya ve 6.8% yıl son TÜFE enflasyonu beklemeye devam ediyorum." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)